Ældre tænker i nye baner: Vil lave seniorbofællesskab i Brædstrup

Peder Kirkeby fra Vestbirk mener, at der mangler gode bofællesskaber for ældre i Brædstrup-området. Han og en række andre ældre er derfor gået i gang med at undersøge, om der er interesse for et seniorbofællesskab i Brædstrup eller det nære opland Privatfoto: Birthe Kongerslev

Ældre tænker i nye baner: Vil lave seniorbofællesskab i Brædstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omkring 10 frivillige ældre er gået sammen om at skabe et seniorbofællesskab i Brædstrup eller i det nære opland. Gruppen holder et orienterende møde om planerne 18. januar på Brædstrup Kro.

Brædstrup: Er man blevet træt af at passe sit parcelhus, og er børnene flyttet til København, så kan man få et godt og indholdsrigt ældreliv i et seniorbofællesskab.

Sådan er tanken fra en gruppe på omkring 10 frivillige ældre fra Brædstrup, Vestbirk og Østbirk, som er gået sammen om at danne et bofællesskab for seniorer i Brædstrup eller i det nære opland.

Gruppen holder torsdag 18. januar et uforpligtende orienteringsmøde på Brædstrup Kro, hvor interesserede har mulighed for at høre mere om, hvad et seniorbofællesskab er, og hvordan man kommer i gang.

På mødet vil arkitektfirmaet Constructa fra Horsens fremlægge ideer til skitser for boligtyper og fælleshus for et seniorfællesskab. Ifølge en af idémagerne til projektet, Peder Kirkeby fra Vestbirk, er tanken at opføre et bofællesskab med omkring 20-25 lejemål i forskellige størrelser.

- Det gode seniorliv har man sammen med andre og ikke alene. Familierne er ikke så tætte i dag som førhen. Vores børn er blevet kosmopolitiske og har hele verden som deres arbejdsplads. Derfor kan man godt blive familieløs som ældre, fordi børnene ikke bor tæt på. Derfor kan man prøve at søge nye fællesskaber i et seniorbofællesskab. Så kan vi have en kortklub eller en rejseklub, så vi kan komme ud at rejse sammen, siger Peder Kirkeby

Vi tænker, at det skal være nogle moderne nul-energi huse med solceller på taget og evt. med to-tre dele-elbiler, for selvom vi er gamle, er vi stadig moderne.
Peder Kirkeby, initiativtager

Tryghed i fællesskabet

Hvor et kommende seniorbofællesskab skal ligge, afhænger af, hvor et flertal af de kommende beboere gerne vil bo. Initiativgruppen har dog allerede kig på grunde i Østbirk, Vestbirk og i Brædstrup - blandt andet den tidligere Stark-grund i Brædstrup.

For at få mere viden om seniorbofællesskaber har initiativgruppen har været på besøg i forskellige bofællesskaber i Rask Mølle, Gedved, Søvind og Hovedgård, og på informationsmødet vil Birger Jensen fra seniorbofællesskabet i Stensballe komme og fortælle om, hvordan det er at bo i et fællesskab med andre seniorer.

- Vi tænker, at det skal være nogle moderne nul-energi huse med solceller på taget og evt. med to-tre dele-elbiler, for selvom vi er gamle, er vi stadig moderne. Samtidig skal vi bo tæt på hinanden, så vi kan holde øje med og hjælpe hinanden. Vi er mange ældre mennesker, som gerne vil bo et sted, hvor der er luft og kønt at bo, og som ikke er interesseret i at komme ind i en lejlighed, hvor man kun har udsigt til en mur, siger Peder Kirkeby.

Skal finde midler

Hvis der er tilstrækkelig interesse for et bofællesskab i Brædstrup, er det planen at indkalde til et stiftende møde i marts for en kommende beboergruppe.

Det er OK-Fonden, som står bag seniorbofællesskaberne i Gedved, Tvingstrup, Søvind, Hovedgård og Rask Mølle, men om OK-Fonden skal være med i et kommende projekt i Brædstrup, er ikke afgjort endnu.

- OK-Fonden vil gerne assistere os og stå for driften, være med til at indsamle midler og stå for regnskabet. Om de selv er villige til at stille med midler, er vi ikke på det rene med endnu. Ellers vil vi prøve at søge fonde som f.eks. Realdania og spørge kommunen, om den vil være med, siger Peder Kirkeby.

Ud over de frivillige ældre er konsulent Mogens Knudsen fra Naerdemokrati.dk og arkitektfirmaet Constructa fra Horsens med i initiativgruppen til seniorbofællesskaber.

Ældre tænker i nye baner: Vil lave seniorbofællesskab i Brædstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce