40 år i samme bolig: Jytte fik en overraskelse af Lejerbo

Jytte Skovgård er glad for sin bolig på Klovenhøjvej i Brædstrup og har ingen planer om at flytte. Foto: Morten Pape

40 år i samme bolig: Jytte fik en overraskelse af Lejerbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. november i 1978 flyttede Jytte Skovgård ind i sit rækkehus på Klovenhøjvej i Brædstrup. Det markerede Lejerbo i Horsens torsdag med et uventet besøg og en kurv med gode sager til sin trofaste lejer.

Brædstrup: - Neej, sikke en overraskelse. Det er da næsten alt for galt.

Overraskelsen var stor, og glæden skinnede helt i øjnene på 82-årige Jytte Skovgård, da hun torsdag formiddag blev overrasket med et besøg af næstformanden i Lejerbo i Horsens Kaj Jørgensen.

Årsagen til besøget var, at Jytte Skovgård 1. november har boet i sit lille rækkehus på Klovenhøjvej i Brædstrup i 40 år, og det fandt boligselskabet så specielt, at dagen skulle markeres med et uventet visit og en kurv fyldt med lækkerier.

- I min tid i Lejerbo har jeg aldrig oplevet, at vi har haft en beboer, som har boet så længe i sin lejlighed. I Lejerbo er vi altid glade for tilfredse beboere, og 40 år er så specielt, at vi synes, at Jytte fortjente en erkendtlighed, sagde Kaj Jørgensen fra i Lejerbo Horsens kort før, Jytte Skovgård skulle overraskes.

I Lejerbo er vi altid glade for tilfredse beboere, og 40 år er så specielt, at vi synes, at Jytte fortjente en erkendelighed.
Kaj Jørgensen, næstformand Lejerbo Horsens
Næstformand, Kaj Jørgensen, i Lejerbo i Horsens var torsdag på pletten med en stor kurv til Jytte Skovgård. Foto: Morten Pape
Næstformand, Kaj Jørgensen, i Lejerbo i Horsens var torsdag på pletten med en stor kurv til Jytte Skovgård. Foto: Morten Pape

Glad for sit rækkehus

De små rækkehuse på Klovenhøjvej er ejet af EGV, som er en selvejende institution i Horsens Kommune, mens driften og vedligehold varetages af Lejerbo. Rækkehusene på Klovenhøj stod klar til indflytning i 1978 og er boliger til ældre personer eller personer med et handicap.

For Jytte Skovgård var det slidgigt i ryggen, som fik hende ind i sin handicapvenlige bolig. Før da havde hun boet fire år på plejehjemmet Søndergården, men der faldt hun aldrig til.

- Jeg blev invalidepensionist på grund af min slidgigt, men på Søndergården var der kun gamle mennesker. Jeg ville derfor gerne have mit eget, så jeg var glad den dag, jeg flyttede her til mit eget lille rækkehus. Her kunne jeg være mig selv, og jeg har altid været glad for at bo her, fortalte Jytte Skovgård.

I Lejerbo Horsens  har man ikke før oplevet, at en beboer har boet 40 år i samme lejlighed. Det var derfor en lille erkendelighed værd. Foto: Morten Pape
I Lejerbo Horsens har man ikke før oplevet, at en beboer har boet 40 år i samme lejlighed. Det var derfor en lille erkendelighed værd. Foto: Morten Pape

Klarer det meste selv

Hjemmet betyder meget for Jytte Skovgård, og hun går altid op i, at huset altid er pænt såvel inde som ude. Selvom helbredet sætter sine begrænsninger, er det vigtigt for Jytte at klare sig selv på bedste vis.

- Jeg laver så meget, jeg kan selv. Jeg laver selv min mad og holder sig min lille have og klarer noget af rengøringen. Jeg keder mig aldrig. Jeg er altid glad og klarer mig godt. Jeg tror på, at et lyst sind gør godt for helbredet, sagde Jytte Skovgård.

Håber på flere mærkedage

Jytte er barnefødt i Skive, men flyttede som 15-16 årig til Silkeborg. Som ung kvinde blev hun gift og boede på en gård i Vinding, men ægteskabet holdt ikke, hvorefter hun kom til Brædstrup. I Brædstrup faldt hun hurtigt til, og her begyndte hun for alvor at dyrke sin interesse for at male både på porcelæn og lærred. Tidligere har Jytte malet til venner og familie, men nu vil fingrene ikke mere, og maleriet er blevet stillet på hylden.

- I stedet nyder jeg at se en god krimi, eller jeg lytter til musik i radioen. Jeg har også mange venner, som kigger forbi. Jeg er glad for at bo her i Brædstrup. Vi har alle forretninger, og man behøver ikke tage til Horsens. Jeg flytter derfor heller ingen steder, lovede Jytte Skovgård, som derfor ikke afviser, at hun når at holde endnu flere mærkedage i hjemmet på Klovenhøjvej.

- Mit mål er at blive 100 år, så der er I velkommen til at komme igen, sagde Jytte med et grin til Kaj Jørgensen, inden han gik.

40 år i samme bolig: Jytte fik en overraskelse af Lejerbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce