250 ideer fra borgerne: De skal gøre Bræstrup bedre

Formanden for Brædstrup Lokalråd, Preben Norup, har haft god brug for sit løbetøj for at løbe byens nye lokalråd i gang. Her har især udvikling af Brædstrup fyldt godt i mødekalenderen. Arkivfoto: Lars Juul

250 ideer fra borgerne: De skal gøre Bræstrup bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvikling af Brædstrup og den kommende områdefornyelse har fyldt i kalenderen hos det nye lokalråd, som tirsdag 17. april holder sin første generalforsamling.

Brædstrup: - Det har været brug for et lokalråd i Brædstrup. Det synes jeg, vi kan se af de mange borgerforslag, som vi har fået ind. Siden vi startede, har vi fået omkring 250 forslag til, hvordan vi gør Brædstrup bedre. Det er vi meget taknemmelige for, og der bliver taget hånd om hvert enkelt forslag. På den måde arbejder vi får at gøre Brædstrup til en bedre by at bo i. Så vi håber, folk føler sig hørt.

Sådan lyder det fra formanden for Brædstrup Lokalråd, Preben Norup, når han ser tilbage på lokalrådets første år i arbejdstøjet. Tirsdag 17. april holder lokalrådet sin første generalforsamling på Brædstrup Skole, og her håber formanden på stor opbakning. Også på dette møde bliver det muligt for borgerne at komme med input til, hvordan man gør byen til et bedre sted at bo.

- Vi vil gerne fastholde interessen omkring lokalrådet, og vi håber, der vil komme mange til generalforsamlingen, så der bliver noget liv, siger Preben Norup.

Personligt havde jeg nok forventet, at vi kunne skabe hurtigere resultater. Det er jeg vant til fra det private erhvervsliv. Men jeg synes, vi er godt på vej.
Preben Norup, formand for Brædstrup Lokalråd
Områdefornyelse
Brædstrup har fået tilsagn på 18 mio. kr. til områdefornyelse i 2018-2022. Pengene kan bruges til at opgradere og forskønne byrum og byliv blandt andet ved at forbedre og renovere torve, pladser, gadeforløb og parker eller til at igangsætte sociale eller kulturelle aktiviteter.

Områdefornyelsen er finansieret delvis af staten med seks mio. kr. samt Horsens Kommune med 12 mio. kr.

Vil have byggemarked til byen

Siden lokalrådet blev oprettet, har det arbejdet på at opfylde sine to formål ved at være et fælles talerør over for Horsens Kommune og koordinere de forskellige aktiviteter i byen. Især de 18 mio. kr., som kommunen og staten har afsat til at udvikle Brædstrup-området, har fyldt meget i kalenderen hos lokalrådet, men det har også arbejdet med andre udviklingsprojekter.

- Vi har naturligvis brugt mange ressourcer på områdefornyelsen, og her vil vi fortsat få brug fra folks gode ideer, når det kommer til detailplanlægningen af de forskellige projekter. Men vi prøver også at påvirke tingene på anden vis. For eksempel arbejder vi på at få flere ældreboliger til byen. Vi kan også se, at vi mangler et byggemarked i byen, efter Stark lukkede. Vi har derfor været i kontakt med forskellige byggemarkeder, og der er flere, som godt kunne været interesseret i at åbne butik her i Brædstrup. Generelt synes jeg, at Brædstrup er en by på vej frem i forhold til andre byer, hvor butikkerne lukker, siger Preben Norup.

Godt på vej

Lokalrådet har også planer omkring forskønnelse af byen. Således vil rådet gerne lave en lille legeplads på den tomme byggegrund på Bredgade 13, og den vil derfor indkalde til en fælles arbejdsdag senere på foråret.

- Vi håber, det kan blive en lille oase i byen. Vi har allerede fået en aftale i stand med en person, som har lovet at holde området, siger Preben Norup.

Ud over udviklingsprojekterne har lokalrådet puslet med tanker om en bypedelordning og fået en delebil igennem selskabet Tadaa.

- På den vis synes jeg, vi har haft fingrene i mange ting i den korte tid, lokalrådet har været her. Samtidig med de forskellige projekter har vi også brugt tid på at få lokalrådet med et sekretariat op at stå. Det har været en spændende proces, hvor vi også er blevet klogere undervejs. Personligt havde jeg nok forventet, at vi kunne skabe hurtigere resultater. Det er jeg vant til fra det private erhvervsliv. Men jeg synes, vi er godt på vej - ikke mindst når områdefornyelsen går i gang. Så vil alle i Brædstrup se, at der sker noget i byen, siger Preben Norup.

250 ideer fra borgerne: De skal gøre Bræstrup bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce