200.000 kr. til den gode idé: Nyt borgerprojekt skal styrke fællesskabet

Byhaven i Bredgade var godt eksempel på et borgerprojekt, der samlede byen. Her stimlende en gruppe borgere sammen til en fælles arbejdsdag for at skabe et frirum i byen. Arkivfoto

200.000 kr. til den gode idé: Nyt borgerprojekt skal styrke fællesskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En pulje på 200.000 kr. er sat af til at styrke fællesskab og bylivet i Brædstrup, og pengene venter kun på borgernes gode ideer.

Brædstrup: Skal der være udendørs yoga i Folkeparken, mere kunst på byens gavle, fællesspisninger eller skal byfesten Brædstrup Rock genoplives.

Der er frit spil for alle gode ideer, efter Horsens Kommune netop har åbnet for den første del af den store områdefornyelse i Brædstrup. Her er der afsat en pulje på en million kroner over de næste fem år, svarende til 200.000 kr. om året, til forskellige borgerprojekter, som skal styrke fællesskabet, bylivet og kvaliteten i byens rum.

- Det er penge, som folk frit kan søge, og projekterne er på borgernes initiativ. Det er nogle penge, som skal ud og virke i lokalområdet til glæde for alle byens borgere. Det er kun fantasien, som sætter grænser, så det gælder om at være kreativ. Overordnet gælder, at det skal være til glæde for byen og styrke fællesskabsfølelsen og være for alle, siger Marianne Nørmark fra Brædstrup Lokalråd.

Det er nogle penge, som skal ud og virke i lokalområdet til glæde for alle byens borgere. Det er kun fantasien, som sætter grænser, så det gælder om at være kreativ.
Marianne Nørmark, Brædstrup Lokalråd
Områdefornyelse i Brædstrup
Brædstrup har fået bevilget 18 millioner kroner til områdefornyelse i 2018-2022. Pengene skal bruges til at opgradere og forskønne byrum og byliv blandt andet ved at forbedre og renovere torve, pladser, gadeforløb og parker eller til at igangsætte sociale eller kulturelle aktiviteter.I alt er der valgt 10 projekter i forbindelse med områdefornyelsen.

Områdefornyelsen er finansieret delvis af staten med seks millioner kroner samt Horsens Kommune med 12 millioner kroner.

Festival i støbeskeen

Hun nævner, at der allerede er lokale kræfter i gang for at se, om de kan skabe en minifestival i Brædstrup. Gruppen er inspireret af den tidligere visefestival og Brædstrup Rock, og her bliver fokus at skabe en lille festival med samværet i fokus.

- Det er et godt eksempel på initiativer, der kan styrke det lokale fællesskab. Der har også været en børnefestival i parken, og de har jo også mulighed for at søge. Det kunne også være sjovt, hvis der kom nogle sjove og skæve ideer, siger Marianne Nørmark.

Pengene venter

De første 200.000 kroner til årets borgerprojekt er netop blevet frigivet, og der er mulighed for at ansøge om penge til sin gode idé på hjemmesiden: https://horsens.dk/Politik/Udviklingsprojekter/Braedstrup. Det er Horsens Kommune, der fordeler pengene til borgernes projekter, hvilket sker i samråd med Brædstrup Lokalråd.

- Lokalrådet er også gerne behjælpelige med at ansøge, men ellers er proceduren omkring ansøgningen gjort så enkel som mulig, så det er ikke noget med, at man skal igennem et indviklet ansøgningsskema. Man behøves ikke at søge om et projekt til 200.000 kroner. Man kan sagtens ansøge til mindre projekter til 5000 eller 20.000 kroner. Så det er bare om at søge, og hvis det rigtige projekt er der, er det også noget, som vil blive sat i gang i år, siger Marianne Nørmark.

200.000 kr. til den gode idé: Nyt borgerprojekt skal styrke fællesskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce