10 projekter udvalgt - skal forskønne og løfte by

I den helt centrale del af Brædstrup skal banestien brede sig ud til et banetorv på strækningen fra det gamle mejeri, tværs over Bredgade, forbi Posthuset og til den nuværende Stationsplads. Banetorvet skal være et nyt samlingssted i midtbyen med frirum og aktiviteter. Arkivfoto

10 projekter udvalgt - skal forskønne og løfte by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens borgere har udvalgt 10 projekter, som skal gøre Brædstrup til en attraktiv bosætningsby.

Brædstrup: Der kommer til at ske store ændringer i centrum af Brædstrup inden for de kommende år, hvis de udvalgte projekter til forskønnelse af byen bliver gennemført i den forestående områdefornyelse.

Siden september har tre arbejdsgrupper arbejdet på de mange forslag, som byens borgere kom med til byværkstedet. Det er siden blevet til 10 konkrete projekter, som nu er blevet prioriteret.

Det er især den centrale del af Brædstrup, som vil få et løft. Således står Banetorvet, Dommertorvet, hovedgaden og Søndertorv til at blive ændret og sat i stand. Visionen er, at Banetorvet fremover skal være byens nye samlende plads. Det skal være stedet, hvor man mødes, og hvor der er plads til fysisk udfoldelse, stille pauser og til byens gæster. Tovets bygninger skal være med til at understøtte det med servicetilbud som kaffebar, spisested eller andet.

Der kommer til at ske rigtig mange ting i midbyen, og folk vil over de kommende år opleve, at byen forandrer sig. 
Preben Norup, formand i Brædstrup Lokalråd
De 10 områdeprojekter
1 Banetorvet: Banetorvet skal være byens nye samlende plads for alle. 

2 Dommertorvet: Dommertorvet skal markere Hovedgadens begyndelse og samtidig være sikker skolevej. 

3 Hovedgaden: Bredgade og Søndergade skal opleves som en sammenhængende handelsgade. 

4 Søndertorv: Søndertorv skal på sigt være et samlende torv på tværs af Søndergade.

5 Ungdomsplads: En ungdomsplads skal være byens uformelle mødested for børn og unge med plads til forskellige aktiviteter og bevægelse.

6 Banestien: Banestien ønskes reetableret som et aktivitetsspor gennem byen, som understreger byens kulturhistorie. 

7 Byens indgange: Smukke indfaldsveje, som giver daglig glæde og inviterer besøgende ind i byen. 

8 Firkløverstien: Varierede motionsruter gennem Brædstrup by og landskab. 

9 Revitalisering af Folkeparken: Naturen skal være mere synligt i byen, og Folkeparken skal spille en central rolle i fortællingen om Brædstrup som en grøn by. 

10 Fællesskab, mødesteder og borgerinitierede projekter: Pop-up arrangementer, der skal styrke fællesskabet i Brædstrup.

Byen forandrer sig

For Dommertorvet, som er arealet fra Dommerparken til kroen langs Nørregade til Bredgade, gælder det, at det fremover skal markere hovedgadens begyndelse og samtidig være en del af en sikker vej til Brædstrup Skole. Samtidig er det meningen, at Bredgade og Søndergade i fremtiden skal opleves som én sammenhængende handelsgade, som er smuk, grøn og sikker.

- Der kommer til at ske rigtig mange ting i midbyen, og folk vil over de kommende år opleve, at byen forandrer sig. Jeg tror på, at de mange tiltag kan være med til at gøre Brædstrup endnu mere attraktiv for tilflyttere i fremtiden, siger Preben Norup, formand i Brædstrup Lokalråd.

Også på Søndertorv mellem brugsen og Søndergården kommer der til at ske ændringer, hvis det står til borgernes forslag. Visionen er her, at Søndertorv skal være et samlende torv på tværs af Søndergade, som både markerer indgangen til bymidten og virke hastighedsdæmpende på trafikken.

Ud over bymidten er der forslag om reetablering af banestien, en ungdomsplads, pænere indfaldsveje til Brædstrup og en istandsættelse af Folkeparken.

De mange forslag vil blive præsenteret på et borgermøde onsdag 22. november kl. 19 hos Energi Midts tidligere kontor i Søndergade 27.

10 projekter udvalgt - skal forskønne og løfte by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce