Vejle og Horsens oplever største fald i liggetider blandt landets ti største provinsbyer

Der er stigende huspriser i otte ud af ti af landets største provinsbyer i forhold til 2016. Foto: Boligsiden.dk

Vejle og Horsens oplever største fald i liggetider blandt landets ti største provinsbyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

København løber ofte med overskrifterne på boligmarkedet, men det går også godt i otte ud af landets ti største byer uden for hovedstaden.

Vejle/Horsens: Salgstiden for villaer og rækkehuse har taget et ordentligt dyk i Vejle og Horsens i de første fem måneder af året sammenlignet med de samme måneder af 2016. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

I Horsens ligger den gennemsnitlige salgstid i byzone nu på 130 dage mod 147 i 2016, hvilket er et fald på 12 procent.

Vejle har oplevet et næsten lige så stort fald på 11 procent. Der tager det nu i gennemsnit 168 dage at sælge sin villa eller rækkehus mod 188 dage sidste år.

Den korteste salgstid er ikke overraskende i Aarhus, hvor det kun i gennemsnit tager 94 dage at sælge et hus, mens Aalborg er tæt efter med 96 dage.

- Det går traditionelt hurtigt i og omkring de største byer, og det er også det, vi ser på salgstiden her. Aarhus og Aalborg er metropoler i deres respektive regioner, som trækker indbyggere til fra et stort opland, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk Birgit Daetz i en pressemeddelelse.

Salsgpriserne i både Vejle og Horsesns er også steget sammenlignet med de første fem måneder af 2016.

I Vejle er den gennemsnitlige salsgpris i byzone for de første fem måneder af året steget fra 11.984 kroner per kvadratmeter til 12.139 kroner i 2017. Det er en stigning på tre procent.

I Horsens har stigningen været på én procent fra 11.867 kroner til 12.013 kroner.

Blandt de ti største provinsbyer har Odense og Roskilde oplevet den største stigning med seks procent til 21.632 kroner. Største salgspris per kvadratmeter er i Aarhus, hvor den ligger på 21.870 kroner.

Mens otte af de store provinsbyer har oplevet stigende priser i årets første fem måneder sammenlignet med samme periode sidste år, er der godt og vel status quo i Kolding og et fald på fire procent i Randers.

- Vi har en forventning om, at priserne i de store provinsbyer stiger over hele linjen, og derfor er det også sandsynligt, at vi om et par måneder vil konstatere, at Randers er på 2016-niveau. Ja, måske endda over. Den forventning siger dog også noget om, at det kan gå den anden vej i nogle af de byer, hvor priserne er steget. Det er der bare ikke noget, der tyder på lige nu, siger Birgit Daetz.

Vejle og Horsens oplever største fald i liggetider blandt landets ti største provinsbyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce