Nye boliger tæt på sø vil blive revet væk

Byrådet sagde onsdag aften god for byggeplaner på begge sider af Søtoften. Foto: Hans Jørgensen

Nye boliger tæt på sø vil blive revet væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet har sagt god for planer om at bygge tæt på Lillesø. Det betyder grønt lys til Ovenvande-projektet.

Skanderborg: Det er et ualmindeligt attraktivt område, lige ved søen og midt i byen tæt på centrum. Det kan ikke blive bedre, mener direktøren hos Skanderborg Andelsboligforening, Erling Weber Jensen om de boliger, der er på vej ved Søtoften.

Boligforeningen har ca. 1450 boliger, og en af afdelingerne er på Lillesøvej, der ligger lige ved siden af Søtoften.

- Det er der, vi siger, der er længst ventetid. Beboerne flytter ikke derfra, siger Erling Weber Jensen.

Byrådet vedtog onsdag aften en lokalplan for Søtoften-området. Andelsboligforeningen forventer at bygge 40-50 boliger på de to adresser Søtoften 3 og 5.

- Vi har overhovedet ikke tegnet på projektet, men vi regner med byggestart i 2020. Det bliver almene familieboliger. Vi har et par hundrede boliger under opførelse eller på tegnebrættet rundt omkring, og vi har 600 på venteliste, så behovet er der, siger direktøren.

Vi kommer til at lave mellem 40 og 50 boliger, og det bliver familieboliger.
Erling Weber Jensen, direktør Skandeborg Andelsboligforening

Se kort over området her

Ja til Ovenvande

Der har været en del indsigelser mod byggeplaner fra især de nærmeste beboere. Og politikerne har delvist lyttet til borgerne.

Lokalplanen omfatter tre dele. Den største del står smykkefirmaet Pilgrim og medinvestor Claus Hommelhoff for. Under navnet Ovenvande skal der laves et lille byområde ned mod Lillesø. Skanderborg Andelsboligforening vil bygge på Søften 3 og Søtoften 5. Endelig vil en tredje aktør bygge på Søtoften 6.

- Når vi vil fortætte inde i vores byer, så har vi nogle udfordringer. Der bor nogle mennesker i forvejen. Der har været borgermøder og diskussioner. Vi er faktisk gået rigtigt langt ned i højden i det østlige område, der er tættest på eksisterende boliger. Vi er gået ned til tre-fire etager. Det er klart, vi skal også tage hensyn til borgerne, sagde Claus Leick, (SF), som er formand for miljø- og planudvalget.

Dermed får Andelsboligforeningen ikke lov at bygge i mere end fire etagers højde.

Penge til at bygge kryds om

Indsigerne var heller ikke tilfredse med, at en lang række offentlige p-pladser er blevet fjernet. Desuden er der frygt for, at udkørslen fra Søtoften til Vestergade bliver mere problematisk. Den sidste del vil kommunen selv gøre noget ved. Derfor er der afsat 250.000 kr. til en ombygning af krydset.

- Mange af indsigelserne går på trafikudfordringer på stedet, jeg går ud på, der er opmærksomhed på de forhold. Jeg vil opfordre til, at der bliver dialog fra administrationens side. Dialog vil fremme forståelsen, sagde Tage Nielsen (R).

Han er ikke den eneste, der er lidt nervøs.

- Jeg har en vis usikkerhed, om de tekniske løsninger er gode nok. Det er vi nødt til at følge op på. Og forløbet omkring borgerinddragelse kunne godt have været bedre. En gang imellem kunne man godt sige, at indsigelser af den karakter kunne afføde et møde med udvalget. Men grundlæggende har forløbet vist, det nytter at komme med bemærkninger, sagde Peder Porse (V) på byrådsmødet.

Nye boliger tæt på sø vil blive revet væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce