Kun to østjyske kommuner i top 10: Her har boligsælgerne vundet mest siden krisen brød ud

Opgørelsen dækker over villaer/rækkehuse købt i 2007 og solgt igen i 2017. Kun kommuner, hvor der har været mindst 10 handler indgår i beregningerne. Kilde: Boligsiden.dk & OIS.dk

Kun to østjyske kommuner i top 10: Her har boligsælgerne vundet mest siden krisen brød ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjylland: En ny undersøgelse, der ser på, hvor i Danmark boligsælgerne i dag står som enten vindere eller tabere rent økonomisk, hvis de købte hus i 2007 og solgte igen sidste år, har kun to østjyske kommuner i vindernes top 10.

Det er boligsiden.dk, der står bag listen.

"Mange af de husejere, der rykkede ind i nye hjem for dyrtkøbte nøgler, har siden været låst til deres bolig, fordi priserne endnu er under niveau i forhold til købstidspunktet. Men hvor har det økonomiske tab været størst for dem, der købte hus, mens det var allerdyrest," spørger boligsiden.dk i en pressemeddelelse om undersøgelsen.

I top 10 over de kommuner, hvor gevinsten har været størst, er det kun Aarhus og Skanderborg, der repræsenterer det østjyske område.

Du kan se nøgletallene på billedet over artiklen, men samlet set har sælgere i Aarhus fået en gevinst på 13,6 procent ud af deres boliginvesteringer, mens det tilsvarende tal for boligejerne i Skanderborg er 9,9 procent.

Det er dog ikke alle boligsælgere, der har kunnet lægge krisen bag sig, fremgår det.

"I 30 af landets 98 kommuner lå den gennemsnitlige salgspris under niveau i forhold til for 10 år siden," skriver boligsiden.dk.

"Den generelle samfundsøkonomi har det godt, og de fleste har lagt finanskrisen bag sig, men der er dele af boligmarkedet, hvor vi stadig ser et efterslæb på de alt for høje salgspriser. Og det er vigtigt at huske på, at boligmarkedet ikke er en homogen størrelse, men at udviklingen sker i forskellige ryk," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

"I de 10 kommuner, hvor det procentuelle tab har været størst, er der tale om en gennemsnitlig nedgang i prisen på mellem 144.640 kroner og 577.455 kroner pr. handel," fortsættes det.

De eksakte tal for hele det øst- og sydøstjyske område fremgår ikke, men områdets boligejere kan grundlæggende trøste sig med, at ingen af kommunerne her er med blandt de 10 kommuner, hvor boligpriserne har sværest ved at komme op i gear.

Den liste tæller: Odsherred (-30,5 pct.), Nyborg (-19,6 pct.), Vordingborg (-17,1 pct.), Næstved (-13,6 pct.), Skive (-13,1 pct.), Kalundborg (-12,5), Frederikssund (10,7 pct.), Slagelse (-10,7 pct.), Hillerød (-10,6 pct.) og Egedal (-8,7 pct.).

Kun to østjyske kommuner i top 10: Her har boligsælgerne vundet mest siden krisen brød ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce