Her er Campusgrund-planerne: Der bliver bygget en komplet by ved banegården

Lokalplanforslaget rummer ikke visualiseringer af de nye byggerier, men Casa, der udvikler grunden, har tidligere fået RUM Arkitekter til at lave denne foreløbige skitse af, hvordan grunden kan bebygges. Visualisering: RUM Arkitekter

Her er Campusgrund-planerne: Der bliver bygget en komplet by ved banegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

horsens - De studerende i Horsens står til at få deres helt egen by med undervisningslokaler, boliger, butikker, kulturtilbud og rekreative arealer.

Det længe ventede lokalplanforslag for Campusgrunden ved banegården blev præsenteret første gang for politikerne i går, da teknik- og miljøudvalget diskuterede det 66 sider langt dokument, der i detaljer beskriver visionerne for grunden, og hvad der kan bygges på grunden.

Lokalplanforslaget omfatter bygninger til i omegnen af 8000 studerende, hvor hovedparten vil gå på VIA University College, og derudover er der bl.a. mulighed for etablere et kollegiebyggeri, kulturhus/spillested, cafeer, restauranter og en vuggestue/børnehave.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen (DF) siger, at ambitionerne er høje for området, og at det skal rumme mange funktioner.

- Bebyggelsesprocenten er på 275, og det er usædvanligt højt. Derfor skal man bygge i højden, hvis man samtidig vil sikre, at byggeriet ikke bliver for massivt, siger han.

Pladsen delt i to

Af lokalplanen fremgår det, at grunden naturligt bliver delt i to af den såkaldte Campuslinje, der skærer igennem grunden og forbinder uddannelsesbyen med Vitus Berings Plads via Marius Holsts Gade.

En anden vigtig linje, Campusstrædet, ender i det sydvestlige hjørne og fungerer som indgangen til Campusgrunden fra banegården.

Midt på grunden finder man grundens hjerte, Campuspladsen, som ifølge lokalplanforslaget omkranses af byggeri med "publikumsorienterede funktioner som f.eks. kantine med udeservering, kulturhus, cafeer, spillested, mindre uddannelsesrelaterede butikker, campusbibliotek mm."

Vartegnet på Campusgrunden er tænkt at skulle være et op til 70 meter højt højhus i op til 16 etager. Der lægges vægt på, at højhuset med en base på maksimalt 30 gange 30 meter får et slankt udtryk.

Venstre er bekymret

Et flertal i udvalget bestående af repræsentanterne fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Socialdemokratiet vedtog at sende forslaget videre til behandling i økonomi- og erhvervsudvalget og byrådet.

Venstre forbeholdt sig retten til at diskutere sagen på det efterfølgende gruppemøde og tage stilling efterfølgende.

Venstres gruppeformand, Martin Ravn, understreger, at partiet vil stemme for lokalplanforslaget, hvis det bliver understreget, at parkeringshuset, som i lokalplanforslaget er placeret ved siden af banegården, skal have en høj arkitektonisk kvalitet.

- Det står der ikke noget om. Højhuset skal være vartegnet for byggeriet, men parkeringshuset får også en markant placering, og derfor er det vigtigt, at vi understreger, at det skal have en høj kvalitet. Det påpegede vi sammen med Dan Ingemann Jensen (LA), og det, forventer vi, kommer med, siger Martin Ravn.

Martin Ravn er også en smule bekymret over antallet af etager på højhuset.

- Det er svært at vurdere effekten af højhuset, når vi ikke har de endelige tegninger, men vi vil følge det tæt. Det er nok også på tide, at vi snart får en højhuspolitik, siger han.

Lokalplanforslaget rummer ikke visualiseringer af de kommende byggerier, men Ole Pilgaard Andersen lover ligesom Martin Ravn, at kommunen vil følge de kommende byggeansøgninger tæt.

- Vi har i samarbejde med Casa fastlagt rammerne for byggeriet i detaljer, og jeg kan godt love, at vi vil sikre, at intentionerne i lokalplanforslaget bliver fulgt, siger han.
I lokalplanforslaget finder man bl.a. denne tegning. Visualisering fra lokalplanforslaget
I lokalplanforslaget finder man bl.a. denne tegning. Visualisering fra lokalplanforslaget

Her er Campusgrund-planerne: Der bliver bygget en komplet by ved banegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce