Boligejer, se hvor hurtigt din skattelettelse bliver ædt

Arkivfoto

Boligejer, se hvor hurtigt din skattelettelse bliver ædt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligejerne får en lettelse, når de nye skatteregler træder i kraft. Men med årene vil den samlede boligskat være større end i dag, viser tal fra regeringen.

Bolig: Selv om den nye aftale om fremtidens boligskat tirsdag blev fejret som massive skattelettelser til boligejerne, viser beregninger fra Skatteministeriet, at danskernes samlede boligskatteregning på sigt ikke falder. Tværtimod. Det skriver Jyllands-Posten.

Allerede i 2034 - altså 13 år efter at det nye system i 2021 træder i kraft - vil de samlede boligskatter, som danskerne betaler, være højere end i dag. Det viser regeringens egne tal.Hvor boligejerne i år betaler 42,3 mia. kr. i samlede boligskatter, skønner regeringen, at det vil stige til 42,4 mia. kr. i 2034 og 43,5 mia. kr. i 2040.

- Denne aftale er ikke en permanent skattelettelse til boligejerne efter nogen tænkelig målestok. I stedet får vi endelig afskaffet skattestoppets udhuling af boligskatterne, siger De Radikales leder, Morten Østergaard, der var med til at indgå aftalen tirsdag, til Jyllands-Posten.

Pengene leveres tilbage til statskassen

I årene frem til 2025 er der dog reelle lettelser i skatten til særligt de nuværende boligejere: Over otte år i alt omkring 19,2 mia. kr.

- Politikerne køber på den måde de nuværendes boligejeres accept af aftalen, men på sigt er det ingen lettelse for boligejerne, siger professor i økonomi Bo Sandemann Rasmussen.Skattelettelsen ædes op, fordi skatterabatten til nuværende boligejere forsvinder, når de sælger deres bolig efter 2021.

Derudover vil boligskatten stige fra 2021, når boligskatterne igen følger prisudviklingen på boligmarkedet.

Regeringen skriver selv i et notat fra Skatteministeriet, at »i 2040 skønnes det nye boligbeskatningssystem at være provenuneutralt«. Altså at boligejerne kommer til at aflevere den samme pose penge som i dag.

Varige lettelser er skattelettelser nu

Finansminister Kristian Jensen (V) fokuserer i stedet på, at boligejerne i de kommende år »slipper« for en endnu større regning.

- Boligejerne skulle have betalt langt mere i boligskat uden en aftale, siger finansministeren til Jyllands-Posten.

Så sent som torsdag sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i "Debatten" på DR2, at der var »varige« skattelettelser til boligejerne.

Foreholdt regeringens skøn for de samlede boligskatter frem i tiden lyder det fra Brian Mikkelsen:- Det er rigtigt, at det bliver nogenlunde det samme niveau efter 12 til 15 år. Det er rigtigt. Men man får skattelettelser nu.

Boligejer, se hvor hurtigt din skattelettelse bliver ædt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce