Beboere på Langelinie bakker frusterede sejlere op i kritik

Beboerne på Langelinie frygter, at det særlige miljø ved lystbådehavnen vil blive ødelagt, hvis den netop offentliggjorte rammelokalplan bliver vedtaget. Arkivfoto: Morten Pape

Beboere på Langelinie bakker frusterede sejlere op i kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

horsens - Ikke kun klubberne frygter, at miljøet på lystbådehavnen bliver ødelagt, hvis kommunen realiserer planerne om at indskrænke sejlerfolkets nuværende arealer til fordel for boliger.

Samme bekymring kommer nu fra Jan Steglich-Petersen og Henning Stougaard, der bor på Langelinie og sidder i ejerforeningens bestyrelse.

Horsens Folkeblad skrev i går om sejlklubbernes vrede over rammelokalplanen, der behandles på teknik- og miljøudvalgets møde i morgen og i byrådet i næste uge.

LÆS: Sejlere i oprør: De føler sig forvist fra havnen til fordel for boliger

En ø ude for enden af molen er ikke løsning

Rammelokalplanen, der fastsætter de overordnede principper for omdannelsen af Nordhavnen fra industri til boliger, lægger bl.a. op til, at en stor del af arealet ved lystbådehavnen inddrages til boliger, og at en del sejlsportsaktiviteter flyttes ud på en kunstig ø i forlængelse af molen mod øst.

- Det er vi også meget bekymrede over, for man bliver nødt til at friholde nogle grønne områder til sejlsports-livet. Ellers dør det særlige miljø, der er på lystbådehavnen. Det ved vi, der bor der, lyder det fra Henning Stougaard.

Alt for massivt

Jan Steglich-Petersen og Henning Stougaard er direkte naboer til lystbådehavnen og glæder sig dagligt over livet på havnen.

- Det er en fornøjelse at følge f.eks. kajakroerne, børn og forældre, der sætter både i vandet. Det er meget livsbekræftende, siger Henning Stougaard, der understreger, at beboerne ikke er imod, at der bliver bygget boliger på Nordhavnen.

- Der trænger til at blive ryddet op, men det, der bliver foreslået, er alt for massivt, og det vil ødelægge miljøet ved lystbådehavnen og muligheden for at holde stævner, siger han.

Investorer bestemmer

Henning Stougaard og naboen Jan Steglich-Petersen opponerer bl.a. imod, at der umiddelbart syd for Langelinie gives tilladelse til et boligbyggeri i seks etager.

- Da vores huse blev bygget, fik vi at vide, at det ikke måtte være højere end tre etager. Og det har jo hele tiden været sådan, at anbefalingen var, at der skulle bygges højt ved Havnetrekanten, og at bygningshøjden så gradvist skulle falde længere ude. Det er man så tydeligvis gået væk fra, og det handler jo nok om økonomi, konstaterer Jan Steglich-Petersen, der mener, at netop hensynet til økonomien og investorerne fylder for meget.

- Det er beskæmmende at opleve, hvordan investorerne styrer byen. De bestemmer tilsyneladende hvor, hvor meget og hvad der skal bygges, og byrådet siger bare ja og amen. Det er i hvert fald det indtryk, jeg sidder med, konstaterer han.

LÆS: Pilgaard til frustrerede sejlere: Tag det roligt

Skrækeksemplet for Jan Steglich-Petersen er Havnetrekanten, som han mener er ødelagt, efter at boligbyggeriet Geiserne og Casa A/S administrationsbygning er begyndt at skyde op.

- De fine bygninger på Havnetrekanten er jo forsvundet helt, og det er den slags byggeri, vi gerne vil undvære herude på Langelinie, siger han.

Beboere på Langelinie bakker frusterede sejlere op i kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce