Toyota viser mere af den nye Supra

Den nye sportsvogn, der udvikles sideløbende med BMW Z4, lanceres til næste år. Bagerst den hårdt pumpede baneudgave, der er vist tidligere, og forrest den mere civiliserede. Foto: Toyota

Toyota viser mere af den nye Supra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kommende Toyota Supra supersportsvogn får muskuløse linjer, baghjulstræk og sekscylindret motor.

Bilfabrikkernes PR-folk bliver stadig mere kreative i kampen om at skærpe interessen for en ny bilmodel.

Det gælder også hos Toyota, hvor man nu efter en årrækkes pause genopliver den næste kultstatus-agtige Supra.

Modellen, der er udviklet sammen med BMW, som sideløbende er på vej med en ny Z4, kommer til næste år. Men inden da kan sultne fans få små lunser inden den officielle lancering.

En stor del af slagsen bliver kastet ud på den aktuelle engelske Goodwood Festival of Speed, der foregår 12.-15. juli, og er en slags Roskilde Festival for petrolheads. Her kan man opleve en formummet Supra, som fabrikken har sendt billeder ud af, køre på den legendariske bane, hvor festivalen fejrer 25-års jubilæum.

Bag rattet - og sikkert storsmilende - vil publikum kunne spotte to af de personer, der er ansvarlige for udviklingen, nemlig chefingeniør Tetsuya Tada og mesterkøreren Herwig Daenens.

Toyota viste en prototype, der var sat op til banekørsel, da den store internationale biludstilling lab af stablen i Genève i foråret. Men den model, som kan ses i England, ligner meget den produktionsklare bil.

Formerne bliver muskuløse i den kommende Toyota Supra, der får sekscylindret motor og baghjulstræk. Foto: Toyota
Formerne bliver muskuløse i den kommende Toyota Supra, der får sekscylindret motor og baghjulstræk. Foto: Toyota

Flere udgaver

Samtidig kan Toyota bekræfte, at Supraen kommer med en sekscylindret motor og baghjulstræk.

Ifølge internationale medier bliver der tale om en 3,0-liters turboladet rækkesekser med 330 hk og et moment på 450 Nm, der skulle kunne boostes med yderligere 50 Nm. Kræfterne overføres gennem et ottetrins automatgear, der vil kunne flytte bilen fra 0 til 100 kilometer i timen på 3,8 sekunder.

Rygter taler dog om, at Supraen også vil kunne tilbydes med en 2,0-liters firecylindret turboladet motor, der også kommer i BMW Z4.

Desuden vil den formentlig kunne fås i de fire varianter, der hedder Supra, Supra GR, Supra GR Sport og Supre GRMN, hvor den sidste er den ultimative motorsportsversion.

Den japanske mærke har på det seneste slået store slag for motorsportsafdelingen, Toyota Gazoo Racing, hvor seneste skud er den hidsige Yaris GRMN med 212 hk. I juni stod Gazoo Racing bag Toyotas sejr i 24-timers-løbet Le Mans.

Nu fem generationer

Den oprindelige Supra blev produceret i fire generationer, og den fik en fanskare herhjemme op gennem 1980'erne, hvor den kantede andengenerations-model med en sekscylindret motor på 174 hk hentede respekt.

Den sidste modelserie, der blev produceret fra 1993 til 2002, var den mest kraftfulde med 326 hk. Den var også dyr, og produktionen stoppede. Men nu er Supra altså snart tilbage.

Den helt færdige udgave af Toyota Supra bliver vist uden camouflage i starten af 2019 og introduceres inden sommeren samme år. Sideløbende arbejder BMW med den nye Z4, der præsenteres senere i år.

Toyota viser mere af den nye Supra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce