Østrigere skaber unik elbil

Kreisel Electric oplyser, at alle terrænegenskaberne er i behold i den elektriske Geländewagen. Foto: Martin Pröll

Østrigere skaber unik elbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det østrigske firma Kreisel Electric er klar med en Mercedes Geländewagen udviklet sammen med selveste Arnold Schwarzenegger.

En Mercedes-Benz Geländewagen er unik nok i sig selv, men den bliver endnu mere speciel som elbil. Den enorme Geländewagen 350d har fået indopereret en elmotor, som yder 490 hk og har et moment på 770 Nm.

Den blev for kort tid siden præsenteret af selveste Arnold Schwarzenegger, der kommer fra byen Thal, som ligger tæt på Freistadt, hvor specialisterne Kreisel Electric har til huse, men dog er nogle hundrede km fra Graz, hvor den rustikke Geländewagen i mange år har været samlet for Mercedes af Magna-Steyr.

Den berømte skuespiller og tidligere guvernør i Californien var dog ikke kun med som et mediestunt. Han har nemlig været med i udviklingen. Arnold Schwarzernegger har nemlig i årevis kørt Mercedes Geländewagen hjemme i staterne. Efter at han stoppede som guvernør, har den aldrende celebrity arbejdet for miljøet og grøn omstilling. Det endte med et tæt samarbejde med Kreisel Electric.

- Dette fantastiske offroad-køretøj er en ren og hurtig elektrisk bil. Det er en drøm, der er blevet til virkelighed, sagde "The Guvernator" ved præsentationen af prototypen.

Han vil nu teste elbilen i Los Angeles og udvikle den yderligere sammen med Kreisel Electric.

Den elektriske Geländewagen klarer 0-100 km/ t. på 5,6 sekunder og har en topfart på 183 km/t., mens rækkevidden er på 300 km. Ombygningen af bilen, som Kreisel Electric oplyser har de samme terræn-egenskaber som andre Mercedes G-klasse-biler, byder på en række avancerede terrænsystemer, som har krævet en række ekstra elmotorer. Med den rigtige spænding kan batteriet på 25 minutter lades op til 80 pct. af kapaciteten.

Kreisel Electric spreder sig over en bred vifte med at optimere alt omkring eldrift. Således viste firmaet i efteråret en elektrisk VW Golf, der har en rækkevidde på op til 450 km. 

 

 

Østrigere skaber unik elbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce