Nyt elbilsmærke nu også klar med sedan

Den nye sedanmodel kommer i kølvandet på den første Byton, der allerede er vist. Foto: Byton

Nyt elbilsmærke nu også klar med sedan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bobler i den nye verden af elektriske biler, hvor endnu en aktør er på vej. Det kinesiske firma Byton, som lancerer en række modeller i Europa, er nu på vej med model nummer to.

Firmaet har netop vist konceptet for den meget strømlinede, elektriske limousine kaldet K-Byte, der skal i produktion i 2021. Den følger crossoveren M-Byte, som kommer til næste år og er en konkurrent til Jaguar I-Pace. Byton, der beskæftiger en række af de tunge drenge fra BMW på ledende poster, har endnu ikke offentliggjort detaljer omkring K-Byte. Men den får samme teknologi som M-Byte, der byder på elmotorer på 268 hk eller 468 hk, mens rækkevidden er mellem 400 km og 520 km alt efter version.

Inden døre har M-Byte en væg-til-væg digital instrumentering, der bl.a. omfatter en skærm på 49 tommer. Den bliver selvkørende på det høje niveau 4 og vil senere kunne arbejde med det nye, superhurtige 5G-system. Lovgivningen for niveau 4 er dog endnu ikke på plads.

Bag Byton står bl.a. Carsten Breitfeld, der er medejer og tidligere har stået i spidsen for udviklingen af BMW i8. Det er ambitionen, at Byton skal i samme højteknologiske liga som bl.a. Tesla, Google og Apple. Firmaet har da også en stor afdeling i Tyskland og lægger snart ud med en nordisk præsentation af mærket i Oslo, der er verdens elbilby nummer et.

Byton M-Byte ventes på markedet i Norge i slutningen af 2019. Planerne for det danske marked er dog endnu uklare.

Nyt elbilsmærke nu også klar med sedan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce