Legendarisk motorshow kæmper for at overleve

Den årlige biludstilling i Detroit har aner tilbage til 1899 og er en af de mest kendte shows i branchen. Foto: NAIAS

Legendarisk motorshow kæmper for at overleve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstillerne svigter, og derfor tager biludstillingen i Detroit konsekvensen ved at flytte og modernisere.

Spotlyset med de nye bilmodeller på parade i store haller er blegnet i bilernes by, Detroit. Det legendariske bilshow kæmper for at overleve og gennemgår derfor en voldsom omorganisering i 2020, når den vil flytte fra vinteren til begyndelsen af juni for bedre at appellere til bilfabrikkerne - og den voksende liste over producenter, der er faldet fra de seneste år. Samtidig vil der ske en voldsom modernisering med udendørs aktiviteter med bl.a. mulighed for testkørsler. Detroit Auto Dealers Association, der arrangerer showet, siger, at ændringerne i tidspunktet skal hjælpe bilproducenter med at spare penge.

En af grundene til, at juni vil være billigere, er, at udstillere ikke længere skal betale overarbejde omkring thanksgiving, jul og nytårsdag. Men hvorvidt ændringerne kan genoplive showet, der trækker mere end 800.000 deltagere og anslås at bidrage med næsten 500 millioner dollars til den lokale økonomi, er mindre klart. Rod Alberts, showets administrerende direktør, mener, at det kan:

- Vi ville være tåbelige, hvis vi ikke så udviklingen i branchen, og vi er nødt til at omformulere, hvad vi skal være, siger Alberts i et interview med branchebladet Automotive News.

Konkurrence fra CES

Men begivenheden står over for hård konkurrence fra CES i Las Vegas, en anden januar-begivenhed, der i stigende grad fokuserer på bilteknologi, ud over udviklingen af bilproducenter, der vælger mere afslappede lanceringer af egne biler, hvor du ikke skal konkurrere med alle de andre mærker om opmærksomheden.

Audi, BMW og Mercedes-Benz har sagt, at de vil springe over Detroit-showet i 2019, og i de senere år har Mazda, Mini, Volvo, Porsche, Mitsubishi, Jaguar og Land Rover også trukket sig ud, idet de i det væsentlige siger, at showet ikke var i overensstemmelse med deres målgruppe eller ikke genererede tilstrækkelige afkast for at retfærdiggøre omkostningerne.

Det er dog ikke kun Detroit-udstillingen, som kan dateres helt tilbage til 1899, der kæmper for at overleve. Det er en generel tendens over hele verden, at interessen for de klassiske bilmesser er aftagende. Bilen kan ikke længere samle os som før, og der skal nyt til for at skabe interesse om de firehjulede.

Legendarisk motorshow kæmper for at overleve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce