Kantet look til Audi A1

A1?eren er vokset små seks cm. i forhold til den noget lille forgænger og har fået mere plads indendørs og i bagagerummet. Foto: Audi

Kantet look til Audi A1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye Audi A1 vokser og får et mere markant udseende med tråde til den oprindelige Ur-Quattro.

Bare fordi man hører til blandt de mindre bilmodeller, er der ingen grund til at sætte sit lys under en skæppe.

Den filosofi ser ud til at være fremherskende i Ingolstadt, hvorfra Audi har udsendt de første billeder af den nye A1, som er den finere søstermodel til VW Polo og Seat Ibiza.

A1'eren udsender nemlig med sin markante kølergrill, som næsten fylder hele fronten, umiskendelige her-kommer-jeg-signaler.

Den er ikke alene domineret af en bred, lav singleframe-grill med markerede luftindtag på siderne, men grillen har også tre smalle slidser under kanten, hvilket er et hint til Audi Sport Quattro, som er mærkets rallyikon fra 1984.

Det er historiske signaler, som forstærkes af brede skuldre af skærme og blandt andet sorttonede for- og baglygter samt ditto Audi-ringe, som også skal trække tråde til Ur-Quattro'en.

1'eren er en af de mere frække modeller fra chefdesigner Marc Lichtes hånd, der helt som lovet gør Audi-modellerne mere forskellige i deres udtryk.

Fronten er markant på den nye Audi A1, der udover en stor kølergrill bl.a. har køleribber med tråde til den originale Ur-Quattro fra 1980?erne. Foto: Audi
Fronten er markant på den nye Audi A1, der udover en stor kølergrill bl.a. har køleribber med tråde til den originale Ur-Quattro fra 1980?erne. Foto: Audi

Personlig instrumentering

Den nye model er også vokset små seks centimeter i længden, så den nu måler 4,03 meter, mens højde og bredde er som før. Det gør godt for pladsen indendørs, lover Audi.

Bagagerummet er også vokset, nemlig med 65 liter til 335. Det er tiltrængt i modellen, der kun er vist som femdørs, og hvor den gamle var en trang sag, trods skarpe køreegenskaber.

Netop køreegenskaberne fremhæves da også i den nye A1. Det gælder også interiøret, hvor der i basisversionen er digital instrumentering med et kombiinstrument på 10,25 tommer, som kan udvides til Audis virtuelle cockpit, der med mulighed for 10,1-tommer MMI-berøringsskærm og betjening på sort overflade i glas kan tones med LED-lyselementer i 30 forskellige farver.

Med MMI-navigationsanlægget kan man også få adgang til hybridguiden, der laver ruteberegning med de nyeste informationer fra skyen og også tager højde for den samlede trafiksituation. Systemet byder også på 3D-bymodeller med centrale områder i en række byer og gratis opdateringer op til fire gange om året.

Indendørs er der mulighed for en fuld digital instrumentering med betjening på store skærmflader. Foto: Audi
Indendørs er der mulighed for en fuld digital instrumentering med betjening på store skærmflader. Foto: Audi

Avanceret udstyr

Den lille Audi kan fås med en række funktioner, som før var forbeholdt de større modeller.

Det gælder ud over adaptiv fartpilot også køassístent, der virker fra stilstand op til 200 kilometer i timen ved automatisk S-tronic-gearkasse - og fra 30 kilometer i timen ved manuel gearkasse. Men også parkeringsassistent, der kan hjælpe med at få bilen ind på områder med snæver plads.

I A1'eren kan du også få B&O-lyd, vel at mærke med en effekt på 550 watt, 11 højttalere og 3D-effekt. Det er et system, der hæver sig over det mere enkle B&O Play, der kan fås i en konkurrent som Ford Fiesta Viginale.

Motorprogrammet spænder i første omgang over tre benzinmotorer. Her skal du dog også vænne dig til nye motorbetegnelser, der nu indføres hos Audi. Det drejer sig om en 30 TFSI med en trecylindret 1,0-liters motor på 116 hk, 35 TFSI med en firecylindret 1,5-liters motor på 150 hk og cylinderfrakobling samt en 40 TFI, som er en firecylindret 2,0-liters motor på 200 hk.

Kort tid efter følger en 25 TFSI, som er en trecylindret 1,0-liters motor på 95 hk. Der kommer ingen dieselmotorer, Den nye model lander herhjemme sidst på året. Danske priser og udstyr kendes endnu ikke.

Kantet look til Audi A1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce