Jeg kommer aldrig til at kede mig igen


Jeg kommer aldrig til at kede mig igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg kommer aldrig til at kede mig igen. Sådan tænker jeg, mens jeg sidder og banker gamle fodlister af mit nye hus. Jeg kommer aldrig til at kede mig igen, og jeg elsker det.

Lad mig begynde med en erkendelse: jeg har aldrig helt forstået jer. Jer gør-det-selv-typer, der får samme udtryk i øjnene, når I ser et byggemarked, som jeg selv får, når jeg ser en velassorteret øl-bar. I jagter stort set alle sammen den største, den vildeste, den mest kraftige og også gerne den dyreste. Præcis som når jeg jagter øl på min bar. At I gad bruge livet på at jagte nye projekter i hjemmet, fattede jeg intet af... før nu. Er DeWalt bedre end Makita? Er Bosch bedre end Ryobi? Hvordan skærer man en fodliste, og hvordan maler man et loft? Jeg kommer aldrig til at kede mig igen. Og jeg elsker det.

Det slog mig sådan for alvor, da jeg monterede min nyindkøbte kap- og bordsav på mit hjemmelavede arbejdsbord i værkstedet. Ganske vist var mine nye Kansas-overalls stadig pinligt rene, men jeg tænker, at det blot kræver et par projekter og lidt uforsigtig omgang med lim eller maling, så ligner jeg alle mine forbilleder fra byggemarkedet.

At købe et hus er for langt størstedelen den største økonomiske beslutning, vi tager. Det virker indlysende, at sådan en udskrivning gør noget ved én. Nu er denne matrikel din. Det er dit ansvar. Hvor meget du end forbereder købet, så er ansvaret stort, og i mig plantede det lysten til at passe på. Sætte alt på et bræt og sørge for dette hus og denne jord. Hver enkelt lille skrue, jeg skruer i, giver mening. Hvert enkelt penselstrøg giver mening, hver eneste krone, jeg bruger på huset, giver mening, og hver eneste time, jeg bruger, giver mening. Jeg kommer aldrig til at kede mig igen.

Brat overgang, men meningen skal nok komme: Da komikeren Ruben Søltoft var i begyndelsen af 20'erne gik han all-in på at blive den bedste komiker, han kunne. Han droppede studiet, boede hos venner, bekendte og nogle gange på gaden, for at forme og gøre drømmen til virkelighed. Han base var komikken, og han knoklede hver eneste dag i sit eget lille værksted for at gøre den bedre og mere solid. Jeg vil næsten garantere, at han aldrig kedede sig.

Og der har du koblingen, der muligvis er lidt søgt, men leg nu bare med: At købe et hus er lidt det samme. Man går all-in, godt nok med tag over hovedet og fire vægge omkring sig, men hvad nu hvis taget er utæt, eller væggene revner? Livning on the edge... vi kommer aldrig til at kede os igen, og vi elsker det.

Drømme kan blive til virkelighed. Jeg skal nok få skabt det hjem, jeg vil, ligesom Ruben Søltoft blev danmarksmester i stand-up og nu er en af landets dygtigste i sin disciplin. I denne udgave kan du dykke helt ned i kampen for at nå dertil, og du kan læse meget mere om hans aktuelle show "Ting fra min mund". Det handler blandt andet om at være ærlig, så for nu at følge trop: jeg har lige fundet ud af, at taget i garagen er utæt, og for at være ærlig, så aner jeg ikke, hvordan jeg fikser det. Jeg kommer aldrig til at kede mig igen.

Jeg kommer aldrig til at kede mig igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce