En af verdens største samlinger af motorlitteratur kommer på auktion

Tom Frandsen ved nogle af hylderne med de historiske bøger har besluttet at afhænde boghandlen. Køsters Motorboghandel, som er en af verdens største af sin slags og et rent mekka for bilentusiaster, er sat til salg på auktion. Arkivfoto: Jens Overgaard

En af verdens største samlinger af motorlitteratur kommer på auktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk boghandel med over 130.000 bøger om biler og motorer kan købes på onlineauktion.

Køsters Boghandel i Aarhus, som er blandt verdens største motorboghandlere med 130.000 bøger, der spænder fra instruktionsbøger over manualer til digre billedværker, skal sælges. Den omfattende samling af alt fra værkstedsmanualer, reservedelskataloger, instruktionsbøger, tekniske bøger, tuningbøger og historiske bøger sælges gennem Bruun Rasmussens Auktioner fredag 7. september kl. 12.

Køsters Motorboghandel er vurderet til 1-1,5 mio. kr., og har man interesse i at byde på en slags Aladdins hule af motorlitteratur, kan man byde allerede nu.

- Den unikke og omfattende samling, der repræsenterer mere end 100 års motorhistorie, rummer over 130.000 bind af alle former for motorlitteratur lige fra instruktionsbøger og værkstedsmanualer til reservedelskataloger. Kort sagt litteratur til alt med en motor, det være sig biler, både, knallerter, scootere, traktorer, lastbiler og stationære motorer, siger Lærke Bøgh, leder af bogafdelingen hos Bruun Rasmussen.

Historisk boghandel med international kundekreds

Den store samling blev grundlagt, da Jens Olesen tilbage i starten af 1960'erne manglede lekture om sin egen bil. Efter motorboghandel på flere adresser i Randers rykkede Jens Olesen i midten af 1980'erne til lokaler i Østergade i byen. Her lå butikken, indtil Tom Frandsen, der overtog forretningen i 2011, rykkede til Risskov.

Samlingen rubriceres i dag som én af verdens fem største, og ejeren har af helbredsmæssige årsager valgt at sælge sit hjertebarn.

Interessen for både nye og ældre biler lever i bedste velgående, og det afspejler sig også i interessen for litteraturen omkring biler. Selv om megen information i dag er digitaliseret, vokser samlerskaren af personer, der sætter pris på at have de originale instruktionsbøger mellem hænderne.

Samlingen rummer bl.a. hæfter fra Aston Martin, Cadillac, Lamborghini, Rolls Royce, Singer og mange, mange andre.

- Køsters Motorboghandel er med dens imponerende og meget omfangsrige bogbestand en vigtig og unik kilde til viden om brug og vedligeholdelse af motorer og en enestående mulighed for den, der vil føre boghandelen videre eller blot være ejer af et motorbibliotek i verdensklasse, siger Lærke Bøgh.

En af verdens største samlinger af motorlitteratur kommer på auktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce