Brugtvognshandleren har fået nye biler i butikken

Thomas og Carsten L. Friis har hentet SsangYong-modellerne hjem til det østjyske. Friis Autocenter er den eneste forhandler i området af det koreanske mærke, der oplevede sin storhedstid tilbage i 2000'erne. Foto: Jesper Werge

Brugtvognshandleren har fået nye biler i butikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friis Autocenter har indrettet sig i et stort og nybygget bilhus i Fredericias nordlige udkant. Samtidig er forretningen blev områdets eneste forhandler af SsangYong-modellerne, der er kommet tilbage til Danmark

FREDERICIA: De koreanske modeller står linet op både ude og inde hos Friis Autocenter i Fredericia. SsangYong er kommet tilbage til Danmark efter en pause på en god håndfuld år, og selv om salget af de velkørende modeller ingenlunde er prangende endnu, så er Carsten L. Friis godt tilfreds.

- Det er ingen hemmelighed, at vi gik med tanker om at få et bilmærke ind, da vi byggede det her store bilhus. Men der er jo rift om bilmærkerne, og det er ikke så nemt som ny forhandler at få et etableret bilmærke ind i huset, forklarer Carsten L. Friis, der sammen med sønnen Thomas L. Friis ejer virksomheden på hjørnet af Nordre Kobbelvej og Egeskovvej - lige over det for store Shell-raffinaderi.

Nye i branchen er Friis Autocenter dog ingenlund, for Carsten L. Friis skal faktisk se 41 år tilbage i historien, for at finde det tidspunkt, hvor han begyndte at rode med biler.

- Jeg drev i mange år et værksted tæt ved Billund, men i 2001 rykkede jeg her til byen, hvor jeg overtog Pava-centeret, fortæller Carsten L. Friis.

Skal løbes i gang

I 2004 overtog han Aagaards Autoværksted i byen, og siden blev Pava-delen solgt fra til den vejlensiske Pava-virksomhed. Og herefter blev der igen fuld fokus på bilsalg og service.

- Vi har altid handlet med brugte biler, og det er da helt klart også fortsat den bærende del af virksomheden, altså sammen med eftermarkedet. Men jeg er glad for, at det er lykkedes os at blive nyvognsforhandlere, det er et fint skulderklap, understreger Carsten L. Friis, mens han viser rundt i det ganske store bilhus.

SsangYong-modellerne har forlængst indtaget en del af kvadratmeterne hos Friis Autocenter, og på sigt håber ejerne naturligvis, at kendskabet til de koreanske biler bliver bedre.

- Det tager tid at løbe i gang, det her. Bilmærket er jo at betragte som nyt, fordi der er gået en del år, hvor SsangYong ikke har været i Danmark, erkender Thomas L. Friis.

Satser på nye biler

I løbet af et par år skal Friis Autocenter helst op og sælge 40 SsangYong-modeller årligt, men Carsten L. Friis erkender, at det næppe bliver i 2017.

- Kunderne skal lige vide, at bilen er tilbage i Danmark. Modellerne fejler bestemt ikke noget, så det handler egentlig bare om at få folk til at tage en prøvetur. Så skal mange af dem nok bliver overbevist, påpeger han.

Hverken Carsten L. Friis eller sønnen vil afvise, at det på sigt kunne være interessant at få endnu et nyvognsmærke ind på adressen.

- Kunne vi leve af at sælge nye biler, så ville situationen være en anden, og det kunne da være spændende. Og jeg tror da på, at det er nemmere at få et bilmærke mere ind, når vi har et i forvejen. Og vi har pladsen til det, understreger Thomas L. Friis.

Men indtil videre fokuserer de to ejere altså på de koreanske modeller - samtidig med at der fortsat er gang i brugtvognssalget og det store værksted.

Læs mere om bilhuset på www.friisautocenter.dk.

Brugtvognshandleren har fået nye biler i butikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce