Bredt finalefelt til årets bil i Europa

Den store Audi A8 er en af kandidaterne til Årets Bil i Europa 2018. Foto: Audi

Bredt finalefelt til årets bil i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De syv finalister til Årets Bil i Europa spænder lige fra Seat Ibiza til Audi A8.

Der er plads til de store armbevægelser, når motorjournalister fra hele kontinentet skal vælge Årets Bil i Europa 2018. Det viser finalefeltet på syv biler, som netop er blevet offentliggjort. Det omfatter mere eller mindre eksklusive modeller som Audi A8, BMW 5-serie, Kia Stinger og Alfa Romeo Stelvio ud over mindre biler som Seat Ibiza og Citroën C3 Aircross samt den helt nye Volvo XC40, der placerer sig et sted midt imellem.

Meget apropos er finalefeltet offentliggjort i samme uge, som de danske motorjournalister kårer Årets Bil i Danmark. Her var det mere jordnære modeller som VW Polo, Seat Arona, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Insignia og Volvo XC60, der kom med i finalerunden. De to kåringer kan dog ikke direkte sammenlignes. Den internationale jury på 60 medlemmer fra 20 lande har nemlig et andet udvalg af modeller end den danske, ligesom reglerne er anderledes. Her kan de internationale journalister vælge mellem 37 forskellige biler, mens danskerne har en snes.

Den internationale jury har tidligere gået sine helt egne veje. Således blev en datidig supersportsvogn som Porsche 928 i 1978 årets bil i Europa. I 2017 var vinderen dog Peugeot 3008, lige som i Danmark. Årets bil I Europa 2018 kåres på næste års motorshow i Geneve. Det foregår i marts.

 

Bredt finalefelt til årets bil i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce