Annonce
Kultur

YouTube-tal for 'GG Horsens' sender tv-direktørs arme i vejret

"GG Horsens" blev optaget i Horsens tidligere i år, da det aarhusianske produktionsselskab Wasabi Film samlede en stribe kendte skuespillere. Blandt andre Lars Bom og Carsten Bang - her i grå jakkesæt i gang med optagelser på Fængslet. Nu er de første fem af i alt otte afsnit af serien om en ung gamer-piges problemer med at finde sin vej i livet, rullet over skærmen. Seertallene på YouTube vækker tilfredshed hos TV Syds direktør. Arkivfoto: Søren E. Alwan
- Vi har svært ved at få armene ned. "GG Horsens" er en kæmpe satsning for os, for produktionsselskabet Wasabi Film og for Horsens Kommune, siger Betina Bendix fra TV Syd.
Annonce

Horsens: Tv-anmeldernes dom over den ny Horsens-baserede web- og tv-serie "GG Horsens" har været en blandet fornøjelse. Nu har serien imidlertid rullet over skærmene i fem uger, og ifølge TV Syd, der har været med til at producere serien, taler seertallene et mere positivt sprog.

Komedieserien om en ung gamer-piges genvordigheder bliver ud over de regionale tv-stationer TV Syd og TV2 Østjylland sendt ud på YouTube. Her er flere af de medvirkende i forvejen kendte navne, og online har serien trukket i gennemsnit 130.000 visninger per afsnit, oplyser TV Syd.

Det tal er stationens direktør Betina Bendix særdeles tilfreds med.

- Vi har svært ved at få armene ned. "GG Horsens" er en kæmpe satsning for os, for produktionsselskabet Wasabi Film og for Horsens Kommune (som har støttet den omkring seks millioner kroner dyre produktion med 800.000 kr., red.). Derfor er det utroligt tilfredsstillende, at alle får valuta for pengene og anstrengelserne, mener Betina Bendix, som også glæder sig over, at serien ser ud til at ramme sin målgruppe: De yngre seere.

Det er klart, at vi overvejer fremtiden for "GG Horsens". Men lad os nu se.

Betina Bendix, direktør TV Syd

Annonce

Seertals-leje lidt over 100.000 visninger

70 procent af dem, der har set "GG Horsens", er under 35 år, fremgår det af en måling efter visningen af det femte af i alt otte afsnit. Serien tæller skuespillere som Julie Zangenberg, Jonas Schmidt, Andreas Bo, Sofie Stougaard, Lars Bom, Carsten Bang, mens YouTube-aktørerne Morten Münster, Albert Dyrlund og Casper Harding udgør de mindre skuespiller-trænede i castet.

Seriens første afsnit er ifølge tal på TV2 Østjyllands YouTube-kanal set 214.000 gange, mens de resterende har fundet et seertals-leje på lidt flere end 100.000 visninger.

Selv om Betina Bendix er tilfreds, uddyber hun i en pressemeddelelse fra TV Syd, at der ikke er taget stilling til, om "GG Horsens" får en sæson 2.

- Vi er stolte over at have ramt de unge med en serie, som de elsker. Det er klart, at vi overvejer fremtiden for "GG Horsens". Men lad os nu se. Det kræver jo først og fremmest en god idé til, hvor serien eventuelt skal bevæge sig hen i en ny sæson, udtaler hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Testbil bliver i Odder

Annonce