Annonce
Horsens

Yderligere 10 er smittet med covid-19 i Horsens: Nu skal plejepersonale testes hver 14. dag

Antallet af smittede med covid-19 i Horsens er stigende. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed bedt Horsens Kommune om - sammen med Region Midtjylland - at overveje, om testkapaciteten skal øges. Det er pt muligt for raske personer at blive testet ved Forum Horsens. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Nu er 31 horsensianere smittet med corona. Der er fortsat stor aldersmæssig og geografisk spredning, men et flertal af de smittede er irakere, der har deltaget i samme sammenkomst.
Annonce

Horsens: Antallet af covid-19-smittede i Horsens er hen over weekenden vokset med yderligere 10 personer, der er blevet testet positive.

I alt er nu 31 blev testet positive siden torsdag.

Det oplyser borgmester Peter Sørensen (S), der søndag morgen blev opdateret på tallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ifølge borgmesteren er en stor del af de smittede horsensianere - mellem 18 og 20 personer - af irakisk herkomst.

- Som jeg er orienteret, er der tale om en gruppe, der har været sammen under ordnede forhold. De har overholdt forsamlingsreglerne, er gået i selvisolation, da en person blev konstateret smittet, og har selv sørget for at blive testet for corona. De har gjort alt det rigtige og levet op til deres ansvar, pointerer Peter Sørensen.

Aldersspændet mellem de nye 10 smittede er mellem otte-ni år og 70 år, og de bor forskellige steder i Horsens by.

Annonce

Plejepersonale skal testes hver 14. dag

Det stigende antal smittede har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at bede Horsens Kommune om at intensivere kommunikationen ud til borgere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Samtidig skal plejepersonale nu testes hver  14. dag.


Som jeg er orienteret, er der tale om en gruppe, der har været sammen under ordnede forhold. De har overholdt forsamlingsreglerne, er gået i selvisolation, da en person blev konstateret smittet, og har selv sørget for at blive testet for corona. De har gjort alt det rigtige og levet op til deres ansvar.

Peter Sørensen (S), borgmester


- Styrelsen har bedt os om at igangsætte test på vores plejepersonale hver 14. dag. Det sætter vi i gang fra i næste uge. Vi har ikke konstateret smitte på plejehjemmene, men fordi smitten vokser på den måde hen over få dage, er det anbefalingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed,  og det lytter vi til, siger Peter Sørensen.

Annonce

Vi skal hjælpe hinanden

Styrelsen har også bedt kommunen om at overveje, om testkapaciteten skal øges endnu mere i Horsens.

Det skal ske i samarbejde med Region Midtjylland.

- Er du som borgmester bekymret for udviklingen i Horsens?

- De seneste 30 dage har jeg fulgt, hvordan det er gået i andre kommuner, og mønstret i Hosens ligner det i Aarhus, Silkeborg og Hjørring ret godt. Det, der er min allerstørste bekymring er, at vi har sårbare grupper, hvor der skal være ekstraordinær skærpet fokus. Vi skal hjælpe hinanden med at passe på hinanden, siger Peter Sørensen.

Annonce

Klogere om en uge

Han  understreger, at Horsens Kommune er godt forberedt.

- Det, der er interessant, og som vi er meget klogere på om syv dage, er, om det her er en vedvarende udfordring, eller om der er tale om et begrænset smitteudbrud. Vi skal gøre vores yderste for, at vi ikke skal have yderligere restriktioner. Det er der ikke lagt op til nu, og det er heller ikke en kommunal beslutning. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der træffer beslutningerne, og de anbefalinger, vi får, følger vi slavisk, siger borgmesteren.

Men, tilføjer han:

- Der er ikke noget, der har ændret sig siden i torsdags andet, end at der er kommet et skærpet fokus. Der går folk rundt derude, der ikke ved, at de er smittet. Derfor skal vi hjælpe hinanden med at forebygge smitten ved at holde afstand og have god håndhygiejne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce