Annonce
Horsens

X Factor-vinderen på Ibiza: Vi er ved at finde ud af hvem Kristian er

Når 23-årige Kristian Kjærlund om en uges tid vender hjem til Danmark fra Ibiza, vil han i første omgang lande hjemme i Hatting, hvor han regner med at blive boende. Hvis det hen ad vejen viser sig, at en bopæl i København matcher musiker-ambitionerne bedre, vil han overveje at forlade hjembyen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Kristian Kjærlund er landet i Sydeuropa. Og efterhånden også i rollen som sejrherre i det berømte tv-show.

Horsens: Hvem er Kristian Kjærlund, og hvor skal han hen som musiker? Spørgsmålet runger i disse dage over den spanske ferieø Ibiza.

Her landede den horsensianske X Factor-vinder Kristian Kjærlund tidligere på ugen for at komme videre med den musiker-karriere, han drømmer om.

Turen til Sydeuropa er en del af førstepræmien i X Factor, og den 23-årige horsensianer arbejder i det berømte, smukt beliggende Sonic Vista Studio, der bl.a. har haft besøg af navne som Lady Gaga, 50 Cent og David Guetta.

Nu er det Kristian Kjærlund fra Hatting, der er i huset, og med sig har han et producer- og sangskriverhold fra pladeselskabet Sony Music. Det skal hjælpe ham med at veksle præmien, han vandt i finalen i Forum Horsens for to uger siden, til en karriere-start.

Jagten på lyden af Kristian Kjærlund er gået ind, fortæller den 23-årige horsensianer på en telefon fra Ibiza.

- Det fungerer på den måde, at de kaster en masse bolde op i luften, og så kan jeg sige fra over for alt det, jeg ikke har lyst til og også komme med mine egne input, siger han om samarbejdet med de professionelle, der er med i Spanien.

- De har al erfaringen i forhold til at komponere, så i udgangspunktet giver jeg dem nogle ideer om, hvad jeg vil, og så forsøger de at efterkomme det.

- Lige nu er vi dog først og fremmest i gang med at finde ud af, hvem Kristian er i alt det her. De prøver at udfordre mig lidt, og så taler vi om, hvad de synes, fungerer, og hvad jeg synes, fungerer, siger Kristian Kjærlund, som har været syg en del af tiden på Ibiza og derfor ikke helt ovenpå.

Målet med rejsen sydpå er dog ikke ændret.

Lige nu er det, der sker her på Ibiza, det, der fylder mest. Jeg glæder mig til at finde ud af de sange, høre, hvordan de bliver.

Kristian Kjærlund

Spændende møder med publikum

- I udgangspunktet skal det munde ud i to sange. De skal ikke nødvendigvis laves hernede, men vi har taget hul på arbejdet, og så kan det være, at de bliver gjort helt færdige derhjemme, siger Kristian Kjærlund, der både er landet på Ibiza og i rollen som X Factor-vinder.

Umiddelbart efter sejren på hjemmebane var han paf og havde svært ved at sætte ord på oplevelsen. Han havde ganske enkelt taget det for givet, at det ville blive bookmaker-favoritten Benjamin Rosenbohm, der endte i konfetti-regnen. Sådan gik det imidlertid ikke, og i stedet for favoritten blev det Kristian Kjærlund, der skulle ud at møde publikum ved en stribe koncerter efter finalen.

Han nåede at levere fem optrædender rundt om i Danmark inden afgang til Ibiza, og mødet med publikum - ansigt til ansigt - har været spændende.

- Jeg var lidt bekymret, da jeg skulle ud at spille første gang efter X Factor. Det var i nogle andre rammer end på tv og en helt anden setting, hvor man skal kunne nogle andre ting og have en forbindelse til publikum, som jeg ikke vidste, om jeg kunne bære. Men overordnet har det kun været gode oplevelser, siger den 23-årige horsensianer, som dog også må erkende, at det har været svært at sige farvel til X Factor på skærmen.

Svært farvel

- Ja, jeg synes, det er svært. Jeg oplevede en form for tomhed allerede den første time, efter jeg kom hjem fra finalen. Jeg havde ikke været hjemme sådan rigtigt i to måneder, og så kom tankerne om alt det, jeg pludselig skulle være foruden; dét, jeg havde haft i to måneder. Jeg sad og priste mig lykkelig for at have vundet, så jeg kunne tage dén gode oplevelse med midt i alt det, jeg pludselig savnede, siger Kristian Kjærlund.

Turen til Ibiza varer en uges tid endnu.

Når Kristian Kjærlund kommer hjem, vil han som udgangspunkt blive boende i Horsens. Der er booket koncerter hver weekend i maj - dog ingen hjemme i Horsens endnu - flere kommer formentlig til, og derudover venter anden del af X Factor-præmien forude: En optræden på sommerens Smukfest i Skanderborg.

Har Kristian Kjærlund så lært lektier i X Factor, der kan hjælpe ham med at navigere i koncerter og livet som håbefuld musiker?

Stadig spørgsmålstegn

- Det ved jeg sgu' ikke. Jeg bilder mig selv ind, at jeg har lært en masse, men hver gang, der er nogle, der spørger, sidder jeg og ligner et spørgsmålstegn. Jeg tror bare, at alt det her er foregået i et tempo, der er langt over, hvad jeg normalt foretrækker. Bare det at sætte sig ned og reflektere over, hvad jeg har lært, er svært. Selvfølgelig har jeg lært alt muligt, men det er svært at sætte ord på.

- Lige nu er det, der sker her på Ibiza, det, der fylder mest. Jeg glæder mig til at finde ud af de sange, høre, hvordan de bliver, siger Kristian Kjærlund, der umiddelbart efter sejren i Forum Horsens sendte vindersinglen "Lost & Profound" på gaden.

Singlen har fået en blandet modtagelse, og risikoen for at ende som endnu en i rækken af X Factor-vindere, der hurtigt glider ud i glemslen igen, lurer da også i baghovedet på Kristian Kjærlund.

- I et eller andet omfang, ja. Jeg ved ikke, om det ligefrem bekymrer mig, men det er da noget, jeg tænker på, og som gør, at jeg ikke tør skrue mine forventninger alt for højt op. Det er dog ikke noget, jeg lader mig slå ud af - min intention er bare at gøre det bedste, jeg kan og se, hvad det rækker til, siger Kristian Kjærlund.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce