Annonce
Horsens

X Factor-vinder i hovedrollen: Gymnasium opfører Disney-musical

Kathrine Ørnfelt og Max Harpøth Ifversen udgør hovedrolleparret i årets musical på Horsens Gymnasium. Foto: Morten Pape

Elever på Horsens Gymnasium får vakt deres barndomsminder, når de i denne uge opfører Disney-musicalen "Highschool Musical".

Horsens: Da eleverne på Horsens Gymnasium opførte musicalen "Grease" i 2017, var det med en usikker 17-årige pige i koret.

Samme pige, der nu er blevet 19 år, er en del af dette års musical, "Highschool Musical", der opføres onsdag og torsdag i denne uge. Denne gang i hovedrollen og ingenlunde usikker.

For selvom Kathrine Ørnfelt i rollen som Gabriella Montez står over for sin debut som skuespiller, kan oplevelsen næppe mønstre det pres og nervøsitet, der fulgte med, da hun 6. april sidste år skulle på scenen i DR Byen.

Her havde hun med sin sanggruppe Place On Earth klaret cuttet til finalen i talentprogrammet "X Factor", som gruppen endte med at vinde.

En oplevelse, der rustede Kathrine Ørnfelt til at stå på en scene. Så da Horsens Gymnasium proklamerede, at årets skolemusical bestod i Disney-favoritten "Highscool Musical", tøvede hun ikke med at gå til audition.

- Det er ren nostalgi fra vores barndom. Det er musik, som alle kender. Det bliver pissegodt, siger Kathrine Ørnfelt, der udgør hovedrolleparret med 18-årige Max Harpøth Ifversen, der går i 2.g.

- "Highschool Musical" er barndomsminder. Det bliver den bedste musical, vi har lavet, siger han.

Ja, her handler det ikke om, hvilken årgang du går på. Hvis du gider, kommer du i spotlyset.

Max Harpøth Ifversen
De intense forberedelser til årets musical, der har premiere onsdag 6. februar, er i fuld gang. Foto: Morten Pape
Annonce

Overskud til fællesskab

Horsens Gymnasium bærer mottoet "overskud til fællesskab", og det motto kommer ifølge de to elever mere end nogen andre steder til udtryk i skolens musical.

- Musicalen er et produkt af det motto. Vi har lange dage på skolen for at forberede musicalen, og det hierarki, der normalt er et på et gymnasium, er ikke-eksisterende under musical-produktionen, siger Kathrine Ørnfelt.

Forberedelserne til musicalen gik i gang i oktober, og kort efter var alle involverede elever på en hyttetur, hvor de blev rystet sammen.

- Her lærte vi hinanden at kende på tværs af årgangene, og det har skabt et sammenhold, hvor 1.g'erne kan byde ind på samme måde som 2. og 3.g'erne. Det er ikke ligesom i frikvartererne, hvor alle klasser har deres eget bord, og man kun snakker med sine klassekammerater, siger Kathrine Ørnfelt.

- Ja, her handler det ikke om, hvilken årgang du går på. Hvis du gider, kommer du i spotlyset, siger Max Ifversen, der sammen med de øvrige involverede i årets musical har nogle intense dage op til premieren, hvor replikkerne skal repeteres og koreografierne sidde i skabet.

"Highschool Musical" bliver opført på Horsens Gymnasium 6. og 7. februar klokken 19.30.

Gymnasiets elever har selv sat præg på store dele af opsætningen, blandt andet koreografierne. Foto: Morten Pape
Kathrine Ørnfelt blev landskendt, da hun i 2018 vandt DR-talentprogrammet X Factor med sin gruppe Place On Earth. Foto: Morten Pape
Max Harpøth Ifversen, der går i 2.g, søgte i første omgang en af de sekundære roller, men blev tilbudt rollen som hovedpersonen Troy Bolton. Foto: Morten Pape
Highschool Musical på Horsens Gymnasium har premiere onsdag klokken 19.30. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce