Annonce
Kultur

X Factor-finalen krydser Horsens igen i år

Sidste år jublede Kristian Kjærlund Madsen, da han på hjemmebane vandt finalen i X Factor. I år bliver vinderen en anden, men finale-værten den samme: Forum Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Den kendte sangdyst kulminerer i Forum Horsens til april. Horsens & Friends og TV2 fortsætter deres ”finale-ægteskab”.

Horsens: Sidste år blev horsensianske Kristian Kjærlund Madsen hyldet som vinder af X Factor, da finalen fandt sted i Forum Horsens. Hvem der vinder denne sæson er uvist, men at kulminationen på sangdysten igen sker i Forum, er sikkert.

Under fredag aftens X Factor-udsendelse meldte TV2 ud, at showet vender tilbage til Horsens, hvor finalen afgøres 3. april.

Dermed fortsætter tv-kanalen sit ”ægteskab” med Horsens, hvor også finalen i ”Vild Med Dans” har haft hjemmebane i de senere år, og hvor X Factor-finalen for første gang blev sendt fra i 2019.

Annonce

- ...tingene passer sammen, og vi er glade for, at de bringer finalen tilbage til byen.

Claus Visbye, direktør i Horsens & Friends

Tingene passer sammen

TV2’s underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech har tidligere forklaret til Horsens Folkeblad, at Forum på Langmarksvej ganske enkelt er et fedt sted at producere tv, og at der efterhånden er opstået et både familiært og professionelt bånd mellem de mange folk i produktionsapparatet. Det gør det attraktivt for tv-kanalen at vende tilbage.

Samme opfattelse har Claus Visbye, direktør i Horsens & Friends.

- Vi har et godt samarbejde med TV2, helt klart, og Forum Horsens er et sted, der er gearet til tv-afvikling - publikum er godt, og stedet er stort, men ikke alt for stort, hvilket det helst ikke må blive, hvis det skal fungere på skærmen. Så tingene passer sammen, og vi er glade for, at de bringer finalen tilbage til byen, lyder det fra Claus Visbye.

Måske mere på vej

Han vil ikke afvise, at Horsens & Friends og TV2 kan udvikle ”ægteskabet” til på sigt at omfatte afvikling af flere fælles begivenheder.

- Det kan måske godt udvikle sig hen ad vejen. Vi har i hvert fald en tryghed og tiltro til hinanden som samarbejdspartnere, og det er et godt udgangspunkt for, at der kan ske noget mere. Men vi har ikke noget konkret på tegnebrættet, siger Horsens & Friends-direktøren.

Der er i denne sæson ingen fra Horsens eller de nærmeste omegnskommuner blandt deltagerne i X Factor. Vinderen får en pladekontrakt med Sony Music og skal - ligesom Kristian Kjærlund Madsen gjorde i sommer - optræde på Smukfest i Skanderborg.

Ifølge Ritzau er bookmakernes favoritter i år gruppen Aksel og Magnus og Blachmans unge deltager Alma.

"X Factor" sendes hver fredag kl. 20 på TV2. Hver uge ryger en deltager ud inden finaleshowet i Horsens.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce