Annonce
AC Horsens

Wingbacks på vippen i AC Horsens

Rune Frantsen har blot spillet 24 minutter i Superligaen i 2021. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Hverken Peter Nymann eller Rune Frantsen ved, hvad fremtiden bringer efter en halvsæson med mindre spilletid end forventet.

Horsens: To af Bo Henriksens tro væbnere Peter Nymann og Rune Frantsen har haft det svært, siden Jens Berthel Askou trådte til og gik over til at spille med wingbacks.

Spilletiden har været langt fra tidligere tiders niveau, og helt skidt ser det ud for Rune Frantsen. Han står indtil nu blot noteret for 24 minutters superligafodbold i 2021 fordelt på to indhop, og i mange kampe har Rune Frantsen end ikke fået en plads i den 18-mands trup, der bliver udtaget til hver kamp.

Peter Nymann har spillet væsentligt mere, men antallet af minutter er stadig markant under det, han har leveret i de seneste sæsoner, hvor den rutinerede højreback har været tæt på fuld spilletid i stort set alle kampe.

Annonce

I foråret er det blevet til 570 minutter fordelt på 13 kampe ud af 16 mulige. Peter Nymann fik chancen i de første fem kampe, hvor det blev tæt på fuld spilletid, men siden har han været gardering for Jacob Buus og primært fået nogle minutter som indskifter.

Peter Nymann har kontraktudløb 30. juni, mens Rune Frantsens aftale med AC Horsens udløber til nytår.

I venteposition

De to spillere står lige nu i en venteposition. Peter Nymann ved ikke, hvad fremtiden bringer, og Rune Frantsen har det på samme måde.

- Jeg har ikke spillet ret meget. Det kan alle se, men jeg har ikke snakket med AC Horsens om noget endnu, så foreløbig har jeg ikke så meget at sige til det, siger Rune Frantsen.

Cheftræner Jens Berthel Askou har fokus på udfordringerne for de to spillere.

- De er begge blevet ramt af, at Jacob Buus og Nikolas Dyhr har præsteret på et meget højt niveau. Vi så det senest i kampen mod Lyngby, da de var med i tre af vores mål. Rune Frantsen var så oven i ramt af sygdom til kampen i Lyngby, så derfor var han ikke med til den kamp, siger Jens Berthel Askou.

- Jeg tror dog på, at de to nok skal få spilletid i vores resterende kampe, siger Jens Berthel Askou.

Annonce

To spillere retur

Alt tyder på, at Nikolas Dyhr skal retur til FC Midtjylland. Han skal ikke med AC Horsens ned i 1. division, så der er en ledig plads på venstre wingback i næste sæson, og hvis Jens Berthel Askou tror på, at der bliver brug for Rune Frantsen og Peter Nymann i næste sæson, vil det være oplagt, at de får noget spilletid i de resterende tre kampe, hvor AC Horsens ikke har noget at spille for.

AC Horsens får Thor Lange retur fra Fremad Amager. Hans lejeaftale udløber, men der er et stort spørgsmålstegn ud for, om han har en fremtid på Langmarksvej. Det samme gælder Mikkel Qvist, der kommer retur fra HB Køge.

Kontraktudløb i AC Horsens

Følgende spillere har kontraktudløb 30. juni 2021:

Bjarke Jacobsen

Peter Nymann

Nicolai Brock-Madsen (stopper)

Aleksandar Stankovic (stopper)

Mathias Madsen (stopper)

Lejeaftaler:

Søren Reese (lejeaftale udløber)

Nikolas Dyhr (lejeaftale udløber)

Casper Tengstedt (lejeaftale udløber)

Mikkel Qvist (retur fra HB Køge)

Thor Lange (retur fra Fremad Amager)

Følgende spillere har kontraktudløb 31. december 2021:

Hallur Hansson

Rune Frantsen

Jannik Pohl

Tilgang 1. juli:

Marcus Bobjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce