Annonce
Horsens

William Blume Levy satser på både VM og banelandsholdet

William Blume Levy satser på både VM for U23 i Flandern og banelandsholdet i den kommende sæson. Foto: Hanne Blume Levy.
VM for U23 i Flandern og banelandsholdet er de store opgaver for William Blume Levy.
Annonce

Horsens: Horsens' største talent som cykelrytter, William Blume Levy, fortsætter karrieren på Danmarks stærkeste kontinentalhold, Team Colo Quick i Skive-forstaden Nr. Søby.

William Blume Levy fik sin første sejr i A-klassen i den forløbne sæson, da han vandt i Randers Bike Week, og han vandt også landevejsløbet i Sønderborg, men led under, at masser af cykelløb blev aflyst på grund af coronaen.

- Nu beder vi til, at vi kan gennemføre langt flere løb i 2021, siger William Blume Levy, der både har været dansk juniormester og guldvinder ved ungdoms-OL i Gyør i Ungarn.

Han er topkandidat til VM-holdet for U23-ryttere, og han er også en af kandidaterne til banelandsholdet, hvor han er sjette mand til OL-holdet sammen med Frederik Rodenberg, Niklas Larsen Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Rasmus Lund Pedersen og Mathias Malmberg.

Annonce

Det skrappe dusin

Team Colo Quick i Skive kommer til at bestå af 12 ryttere:

Nicolai Brøchner, Mads Østergaard, Frederik Muff, William Blume Levy, Mads Andersen, Kasper Andersen, Sebastian Changizi, Oliver Wulff Frederiksen, Alexander Salby, Christian Spang Kjeldsen, Aksel Bech Skot Hansen og Jeppe Aaskov Pallesen.

Christian Moberg, tidligere Horsens og Odder, bliver ny sportsdirektør for holdet.

Den tidligere Brian Pedersen, dansk mester i 1990, bliver assistent.

Kasper Andersen vandt EM for juniorer i år, Sebastian Changizi vandt Post Cup'en, og Nicolai Brøchner vandt sølv ved DM i Grindsted efter Mads Pedersen.

Mads Pedersen, tidligere verdensmester og tidligere Horsens-rytter, er med i et projekt i Holbæk, hvor man forsøger at stabte et dansk kontinentalhold på benene. Det er hårdt tiltrængt. I år har der kun været Colo Quick og Team Almeborg Bornholm. Tidligere var der seks kontinentalhold. Team Riwal er Pro Continental, cykelsportens 2. division.


Jeg vil gerne være med på banelandsholdet, fordi de har nogle spændende samlinger. Om kort tid skal vi 14 dage til Mallorca.

William Blume Levy


Annonce

Banelandsholdet

- Jeg vil gerne være med på banelandsholdet, fordi de har nogle spændende samlinger. Om kort tid skal vi 14 dage til Mallorca, siger William Blume Levy.

Der kommer til at ske et generationsskifte på banelandsholdet efter OL, og her er William Blume Levy klar som et af de nye navne.

Casper Jørgensen, fynbo og tidligere verdensmester, er stadig landstræner for banerytterne, mens Anders Lund er landstræner på landevejen.

- Jeg håber at komme til at køre Gent-Wevelgem og Flandern Rundt for U23. Andreas Stokbro vandt Flandern Rundt i år, mens Mads Pedersen har vundet Gent-Wevelgem. VM afvikles på en rute, der passer mig fantastisk godt i Flandern, siger William Blume Levy, der fylder 20 år 14. januar 2021.

William Blume Levy har selv vundet Flandern rundt om junior, og han var dansk juniormester med Horsens i holdløb sammen med Mads Fenneberg og Jacob Christensen i Grindsted. Han vandt også DM i holdløb med Roskilde, og han har vundet ungdoms-DM i Ringsted, hvor han vandt linjeløbet og blev nummer to på enkeltstarten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Annonce