Annonce
Livsstil

Whisky med nordiske aner

Annonce

De tre whiskyer i ugens test er alle i den moderne stil uden aldersbetegnelse. Indholdet har altså ligget mindst tre år på fad, blenderen har så blandet med ældre whisky for at ramme en bestemt stil - derfor har de heller ikke et bestemt antal år nævnt på etiketten.

Dalwhinnie er det højest beliggende destilleri i Skotland i Drumochter-passet i Strathspey 326 meter over havet. Dalwhinnie er gælisk og betyder mødestedet, og landsbyen af samme navn ligger, hvor de gamle kvægdriverveje fra vest og nord mødes og fører til lavlandet. Destilleriet åbnede i 1897.

Highland Park er det nordligste skotske destilleri i udkanten af byen Kirkwall på Orkney og kan datere historien tilbage til 1798.

Annonce

Dalwhinnie Winter’s Gold, 43 procent, 70 cl, 399,95 kroner hos Meny:

Lys gylden whisky med dejlig, åben næse. Her er honning, indtørret appelsinskal, abrikos og moden pære. Sødladen i duften, men også frisk med stængel af solbærbusk og grønne blade. Smæk for skillingen i munden: Honningsødme, appelsin og en lang afrundet eftersmag med lidt sirup og krydderi som vanilje i eftersmagen. Whisky med god rygrad, som er pakket ind i velour. Fire stjerner.

Annonce

Highland Park Valknut Single Malt Scotch Whisky, 46,8 procent, 70 cl, 549 kroner hos whisky.dk:

Ravgylden whisky med en tørvenæse på den gode måde. Næsen lover karakter, men Valknut er ikke skrap som en Lagavulin eller Laphroaig. Her spiller lagringen på sherry-fade nok ind, og den er både svagt sødladen og skarp på samme tid. Duften bliver mere afrundet efter nogle minutter i glasset og fremstår krydret af nellike, vanilje og peber. I munden har højlandswhiskyen en god portion røg og tørv, og nogle ville nok smide en eller to dråber vand i den for at åbne op. Her er mørk appelsin under tørven uden, at den bliver godmodig - lang eftersmag. Fire stjerner.

Annonce

Highland Park Valfather Single Malt Scotch, 47 procent, 70 cl, 519 kroner hos vinmedmere.dk:

Lysere end Valknut. Mere dæmpet næse, her ikke så meget punch i næven. Men mere grøn frugt i form af overmodent æble og en snert moden appelsin. Tager fat i munden med en god portion tørv, næsten udtørrende. Både den og Valknut skal betales, men Valknut er en tand sjovere med flere nuancer. Bliver mere tilgængelig med et par dråber vand. Tre stjerner.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce