Annonce
Østjylland

Whiskey og lyd smelter sammen

Niels Dalum på bratsch står sammen med lydkunstner Nikolaj Kynde bag værket "Whiskey Sound". Pressebillede

Østjysk whiskey-destilleri og lydkunstnere inviterer til smagsprøver og koncert med whiskeyens lyde.

AARHUS: I samarbejde med det nye østjyske destilleri Sall Whisky, serverer lydkunstner Nikolaj Kynde og musiker Niels Dalum værket "Whisky Sound" ved en fælles whiskeysmagning og koncert torsdag 6. juli i Aarhus.

De to performere står på scenen og publikum sidder med fem whiskyglas foran sig. De to performere skiftevis spiller og fortæller, og indfører dermed publikum gradvist i koblingen mellem lyd og smag. Opførelsen varer cirka halvanden time og foregår i Dome of Vision på havnen.

Konceptet er en koncert, hvor publikum altså synkront med musikken smager på whisky. Den indgår som en aktiv del af musikken, ligesom musikken indgår som en aktiv del af whiskyens smag. Dermed er Whisky Sound en 'holistisk oplevelse', hvor whisky og musik arbejder sammen om en større helhed, forklarer musikerne, som er bratschisten Niels Dalum samt komponist og lydkunstner Nikolaj Kynde. Begge er rutinerede performere indenfor deres felt, med en fælles passion for musik og whisky.

De to kunstnere er optagede af forholdet mellem smag og lyd. Det optager dem, hvilke lyde der repræsenterer hvilke smage. De har ledt efter lyden af den mørke kraftige røg, den søde fermenterede frugtsmag og mange andre smage der findes i whisky. Nogle af lydene har de fundet i naturen såsom bølger, der slår mod grus, vindens susen i træerne samt rislende bække i det skotske højland.

Andre lyde har de frembragt med Niels Dalums sødmefulde bratchklang og en række af specialbyggede instrumenter, der låner fra både den klassiske og elektroniske verden. Lydene er blevet sammensat til fem værker, der underbygger hver af de whiskyer, der bliver serveret i en kombineret koncert og smagning.

Bratschist Niels Dalum vender med koncerten tilbage til sin fødeby for sammen med Nikolaj Kynde at optræde i det visionære rum Dome of Visions.

Der er mere information og billetsalg på facebook, søg på whiskey sound.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce