Annonce
Horsens

Weekendens coronatal: Tre dage i træk med samme smitteantal i Horsens Kommune

Der er stabile smittetal i Horsens Kommune, hvor der tre dage i træk er registreret syv nye tilfælde af covid-19. Arkivfoto: Nicolai Skovgård
Der er stabile coronatal i Horsens Kommune. Mandag kommer der med garanti en enkelt stigning, men det er i antallet af teststeder i kommunen.

Horsens/Gedved: Ifølge de daglige opgørelser fra Statens Serum Institut er der søndag registreret syv nye smittetilfælde i Horsens Kommune.

Samme antal er registreret i lørdagens opdatering, og fredag var der såmænd også syv nye tilfælde.

Coronasmitten i Horsens Kommune ligger på et stabilt niveau, og selv om man ikke skal længere væk end Givskud for at finde et nedlukket sogn, så er nedlukninger i Horsens Kommune ikke noget, der bør komme på tale lige foreløbig.

Annonce

Både i kommunen og i de enkelte sogne er antallet af smittede inden for den seneste uge langt fra at nærme sig den automatiske nedlukningsgrænse.

Falck åbner i Gedved

Seruminstituttet opgør antallet af smittede på baggrund af PCR-tests. Hvis man bliver testet positiv i en hurtigtest, skal man nemlig have det endelig bekræftet af en PCR-test, og det vil kunne give dobbeltkonfekt i opgørelsen, hvis begge positive prøvesvar tælles med.

Flere og flere vælger hurtigtesten for at få det hurtige svar, og mandag åbner endnu en mulighed, når Falck slår dørene op for et testcenter i seminariehallen i Gedved. Her kan man blive testet på mandage, onsdage, fredage og søndage fra klokken ni til 19.

I alt er der nu 11 teststeder i Horsens Kommune: Otte med hurtigtest, en med PCR-test og to med begge de to muligheder.

Det er muligvis på de 11 steder, at den seneste uges i alt 62 registrerede corona-tilfælde blandt Horsens Kommunes indbyggere er fundet. Med dem har kommunen et incidenstal på 68,3.

Incidenstallet har ligget mellem 50 og 80 de seneste to uger, hvilket har betydet, at Horsens har været blandt den halvdel - og ofte den tredjedel - af kommunerne med færrest smittede pr. indbygger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce