Annonce
Horsens

Weekendens corona-tal i Horsens: Det går den rigtige vej

Flere testes, og færre konstateres smittet. Det er øjebliksbilledet i Horsens Kommune, fortæller borgmester Peter Sørensen. Foto: Mette Mørk
Seks nye smittetilfælde er registreret i Horsens i weekenden. Det er færre end tidligere, og det betyder, at smittetrykket i Horsens bevæger sig i den rigtige retning, siger borgmesteren.
Annonce

Horsens: Smittetrykket falder i Horsens Kommune.

Det konstaterer borgmeter Peter Sørensen, som får det seneste døgns smittetal hver dag, også i weekenden. Både lørdag og søndag var der melding om tre nye smittetilfælde, oplyser han.

- Det er rigtig skidt, men det er samtidig rigtig positivt, at det går den rigtige vej med færre smittede hver dag, end vi så for en uge siden, siger borgmesteren.


Jeg er nødt til at sige, at det er et øjebliksbillede. Men vi bevæger os i den rigtige retning, og for hver dag vi gør det, er det godt.

Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune


Efter flere dage i træk med få nye smittetilfælde er incidenstallet i Horsens - som er de seneste syv dages samlede antal smittede per 100.000 indbyggere - faldet til 27. For blot en uge siden var det 45.

Annonce

Tæt på bekymringsgrænsen

Den kritiske skillelinje, regeringen har fastlagt som bekymringsgrænse, er et incidenstal på 25. Borgmester Peter Sørensen forudser, at Horsens Kommune kan nå under den grænse mandag eller tirsdag.

- Men det er selvfølgelig forudsat, at vi bliver ved med at se færre smittetilfælde. Der skal kun en enkelt dags udsving til at ændre billedet, og i flere af kommunerne rundt omkring os ser vi stigende smittetal, understreger han.

Annonce

Vil slippe for nedlukning

Der er derfor al mulig grund til fortsat at være opmærksom og efter bedste evne undgå mulig smittespredning, mener Peter Sørensen.

- Mit indtryk er heldigvis, at horsensianere i alle aldre er stærkt fokuserede på at passe på sig selv og hinanden og dermed på os alle sammen.

- Alle yder en kæmpe indsats, og for hver dag, det går godt, betyder det, at vi forhåbentlig kan slippe for mere nedlukning, som alle jo ville ærgre sig over, siger Peter Sørensen.

Weekendens seks nye smittetilfælde fordeler sig med to i aldersgruppen 11-20 år, en i hver af følgende aldersgrupper: 21-30 år, 41-50 år, 61-70 år og 71-80 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Annonce