Annonce
Erhverv

Wauw! Kigget ud over Horsens fra terrasse i knap 70 meters højde er betagende

Jakob Søndergaard (th.) er leder af Construction Center Denmark, som har til huse på 9.-12. etage i højhuset på Campus Horsens. Her nyder han den betagende udsigt fra tagterrassen med en af deltagerne i Folkebladet Live tirsdag aften. Foto: Claus Skovholm
- Kan vi se hjem? Folkebladets abonnenter fik et imponerende kig ud over deres by - og et indblik i, hvad Insero Horsens og Construction Center Denmark er sat i verden for.

Horsens: - Hvis man nu går i kantinen og spiser, må man så gå herop med sin kaffe?

Sådan lød et af spørgsmålene helt forståeligt, da Folkebladet tirsdag i samarbejde med Insero Horsens og Construction Center Denmark inviterede til "Innovation på toppen af Horsens".

For sikke da en betagende udsigt fra tagterrassen i knap 70 meters højde. Selv om høje byggerier skyder op rundt om i Horsens, findes et lignende tæt på 360 graders kig med garanti ikke magen til i lokalområdet.

Annonce

Flere læsere bed hurtigt mærke i, at det er muligt for alle borgere i byen at gå ind og spise frokost i kantinen - og så ville det da, som læseren bemærkede, være nærliggende at tage kaffen med op på tagterrassen, der giver et vue over fjord, havn og en voksende by. Selv Jysks markante lager i Uldum kunne vi ane på en smuk september-aften.

Hjemsted for tusinder af studerende

Det 16 etager store byggeri er det mest markante på Campus Horsens, der til daglig er hjemsted for alt fra vordende ingeniører og it-studerende til sygeplejersker og landmålere - i alt op mod 3000 studerende.

Inden Kim Søgaard Kristensen, direktør for Insero Horsens, tog de cirka 320 trin fra stueplan op på tagterrassen på 17. etage, kunne han fortælle, at 1200 pæle var banket i for at sikre fundamentet under Campus Horsens, der har cirka 900 døre. Midt i alle tallene slog han dog fast:

- Det er ligegyldigt med kvadratmetrene, det, vi gerne vil, er at lave noget noget indhold, nogle kubikmeter. Vil vil skabe noget forskning og indhold, der gavner de unge.

På fredag er det kronprinsesse Mary, der kommer og åbner VIA. Tirsdag aften var abonnenter fra Folkebladet inviteret til et kig indenfor på Campus Horsens - med særlig fokus på det 16 etage høje tårn, som Insero Horsens-direktør Kim Søgaard Kristensen godt turde driste sig til at kalde Horsens' højeste bygning, der rager knap 70 meter op. Foto: Claus Skovholm

Han er glad for at kunne byde horsensianerne - og der har været mange på visit allerede - velkommen indenfor. Det er klart mål for VIA, Insero Horsens og andre af beboerne at gøre Campus Horsens til en del af byen - og gøre den tilgængelig for alle.

Annonce

- Jeg kunne se ned i min barndoms gård

En af dem, der nød Horsens fra toppen, var Bente Steffensen:

- Nu har jeg gået og kigget på den her bygning, og så var det da spændende at komme ind og se den. Og udsigten heroppe fra er helt fantastisk. Her kunne jeg godt sætte mig et par timer.

Eluf Trust var afsted med sin hustru Helle, og han fik taget en hel del fotos fra tagterrassen:

- Det var spændende at kunne stå og kigge ned i den gård - Beringsgården - jeg legede i som barn. Vi var nysgerrige på både udsigten og på at høre om, hvad der foregår her. Jeg vidste en smule om Insero, fordi jeg er involveret i sportsverdenen - som fodboldtræner og holdler. Jeg blev klogere, meget endda - ikke mindst på Construction Center Denmark.

Annonce

Tæt på at finde en lejer

Kim Søgaard Kristensen, der har tre et halvt år bag sig på topposten i Insero Horsens, kunne afsløre, at man snart er klar til at offentliggøre en lejer af i hvert fald nogle af de kvadratmeter, Insero ejer på 13.-16. etage.

- Kan vi se hjem, var et af de spørgsmål, der gik igen, da deltagerne i Folkebladet Live kom op på tagterrassen på det næsten 70 meter høje byggeri, der byder på Horsens' vildeste udsigt. Foto: Claus Skovholm

Han slog også fast, at Insero støtter kultur, sport og uddannelse indenfor et geografisk område, der i hovedbyer tæller Horsens, Hedensted, Juelsminde og Vejle.

- At man bare mangler penge, er ikke nok, sagde direktøren med et smil.

Man har uddelt mere end 100 millioner kroner siden 2008 og er blandt andet stolt sponsor for OL-helten Anne-Marie Rindom fra Horsens Sejlklub. Hun var for få dage siden på visit for at fortælle om gulddramaet i Tokyo.

Annonce

Nyt center kan melde udsolgt

Construction Center Denmark var repræsenteret ved leder Jakob Søndergaard. Hvor forløberen for det nystartede center, VBI Park på Chr. M. Østergaards Vej, var et iværksættermiljø i bred forstand, fokuseres der i det nye center på byggeri og konstruktion. Ifølge Jakob Søndergaard er næsen hver fjerde i Horsens - skal man tro kommunale tal - beskæftiget i bolig- og byggebranchen. Tendensen har været klart stigende i Horsens, også langt mere end landstallene.

Kim Søgaard Kristensen gav deltagerne et indblik i, hvad Insero Horsens er sat i verden for. Han fortalte blandt andet, at man har været en af OL-guldvinder Anne-Marie Rindoms støtter siden 2013. For få dage siden var hun på besøg i højhuset, hvor hun fortalte om særligt det mentale arbejde, der lå i at sejle sig helt til tops i Tokyo. Foto: Claus Skovholm

Lederen kunne afsløre, at i alt 17 virksomheder har plads på etagerne 9-12 i højhuset. 27 kontorer og 10 faste skriveborde er udlejet, og bortset fra to ledige skriveborde er der dermed dømt fuldt hus. Det nystartede center supplerer med 37 såkaldt flyvende skriveborde - her er der endnu en del ledige, fortæller Jakob Søndergaard.

Fredag er der endnu finere besøg end tirsdag aften: Kronprinsesse Mary kaster glans over den officielle åbning af VIA University College.

Kan man så tage kaffen med op på taget? Nej, terrassen er ikke åben for offentligheden. Nok har flere tusinde allerede været deroppe - men kun som del af rundvisninger.

Horsens Folkeblad er igen onsdag aften vært for en rundvisning for faste abonnenter - igen i samarbejde med Insero Horsens og Construction Center Denmark. Arrangementet, der igen tæller de maksimale 15 deltagere, er fuldt booket.

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce