Annonce
Horsens

Forberedelserne til weekendens musikfestival er i gang: Wall of Sound klar med nyt oplevelsesområde

Festivalleder René Clausen vurderer, at udenomsoplevelserne lå for spredt rundt om på pladsen ved sidste års Wall of Sound. I år er størstedelen samlet ét sted. Foto: Thomas Trondal
Med en samling af aktiviterne, der ikke er musik, håber arrangørerne at kunne favne bredere og give publikum flere udenomsoplevelser til weekendens Wall of Sound.

Horsens: Knap var den sidste fakkel slukket til årets middelalderfestival, før gøglere, skønmøer og riddere til hesteryg måtte vige pladsen til fordel for det 21. århundrede og de lifte og gravemaskiner, der i disse dage drøner rundt på pladsen foran Fængslet i Horsens - i fuld gang med at preparere området før weekendens musikfestival.

Det er anden gang, Wall of Sound løber af stablen, og festivalleder René Clausen fortæller, at forberedelserne går planmæssigt - omend den står på enkelte forandringer i år.

Den mest iøjenfaldende er et nyt, samlet oplevelsesområde, hvor festivalsgæsterne kan sætte musikken på pause for i stedet at stimulere andre sanser - eller simpelthen bare flade ud.

- Vi spurgte os selv: Hvordan får vi gæsterne til rent faktisk at stoppe op og benytte området? Sidste år oplevede vi, at mange blev hængende foran scenen eller passerede over til den anden med det samme, siger festivallederen og fortæller, at der i år er blevet lagt et længere slip ind mellem alle koncerter på Forest og Freedom Scenen.

Svaret er blevet et specialdesignet tårn, der - med fire vinger - inddeler oplevelsesområdet i stationer, hvor blandt andet Det Gule Pakhus, Ghana Venskab og Julie Due fra GRUS kommer til at husere.

Annonce

Den ældre del af publikummet er til gengæld med til at facilitere noget netværk. Det er især vigtigt for en nystartet festival som vores, at man kan række en hånd ud til lokale virksomheder med akutte eller aparte opgaver. Se bare vores tårn derovre. Det fandtes først, da det stod der.

René Clausen, festivalleder

Skal favne alle aldersgrupper

Mens Forest Scenen så småt står klar, skal Freedom Scenen, navngivet efter placeringen - akkurat uden for fængselsmurene - først til at tage form. Scenefolkene slæber elementer, og i den anden ende af pladsen, er der netop blevet lagt sidste hånd på et børneområde, hvor de mindste kan klatre og kravle.

Det er afgørende, at festivalen kan favne alle aldersgrupper - omend det er festivalens målgruppe, de 16-25-årige, der skal bære Wall of Sound ud i fremtiden.

- Den ældre del af publikummet er til gengæld med til at facilitere noget netværk. Det er især vigtigt for en nystartet festival som vores, at man kan række en hånd ud til lokale virksomheder med akutte eller aparte opgaver. Se bare vores tårn derovre. Det fandtes først, da det stod der, siger René Clausen.

Wall of Sound finder sted 6-7. september, og arrangørerne håber på op mod 3000 betalende gæster.

De sidste forberedelser er i gang, og scenerne på vej op. Fredag åbner Wall of Sound dørene for dette års musikfestival i Fængslet. Foto: Thomas Trondal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce