Annonce
Hedensted

Vrigsted Efterskole har fået naturfagslokaler for 10 mio. kr.

Det nye naturfagslokale på Vrigsted Efterskole er rigt udstyret med udstyr til alle slags naturvidenskabelige eksperimenter. Her til et eksperiment med vind. Privatfoto
Med støtte fra A.P. Møller Fonden har eleverne på Vrigsted Efterskole fået topmoderne faciliteter og udstyr til fysik, kemi biologi og geografi.

Vrigsted: Eleverne på Vrigsted Efterskole kunne forleden officielt tage en helt ny bygning i to etager med topmoderne undervisningsudstyr til naturfag i brug.

Bygningen, der har kostet omkring otte mio. kr., har været i brug i nogle måneder, mens det nye udstyr, som er kommet hjem via en donation på 2,5 mio. kr fra A.P. Møller Fonden, er blevet pakket ud. Pengene rakte nemlig ikke til inventar i de nye naturfagslokaler, men de blev i stedet søgt hjem fra blandt andet A. P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål.

- Vores elever er ordblinde, så de har rigtig god gavn af at få en super undervisning med lækre ting. Rammerne betyder noget for at gøre undervisningen spændende, forklarer forstander på Vrigsted Efterskole Kirsten Weile.

Annonce
Forstander Kirsten weile og bestyrelsesformand Ole Lyse fra Vrisgetd efterskole foran landskabssimulatoren i det nye naturfagslokale. Privatfoto

Moderne udstyr

Lokalerne er udstyret med masser af moderne udstyr, blandt andet en landskabsmodel, der kan simulere vulkaner og landskaber, og en topgrafik globus, hvor man med fingrene kan føle jordens bjerge og dale. Der er udstyr til at mål kroppens forskellige funktioner og en række computerprogrammer, der er relevante for undervisningen.

Eleverne kan både blive undervist i fysik/kemi, biologi og geografi i det nye lokale.

Formand for Vrigsted Efterskole, Ole Lyse, kunne ved indvielsen fortælle om de hidtidige undervisningslokaler, som blot var i en udtjent barak. Den nye bygning er på ca. 700 kvm og rummer også et nyt almindeligt undervisningslokale.

- Vrigsted Efterskole har nu eksisteret i godt 20 år, og man kan næsten sige ”hvert år sit byggeri” – stort som småt. Vi startede med 52 elever, og vi er nu oppe på 112, så der er sket meget gennem de forholdsvis få år. Vi har dog fortsat planer for ud- og ombygning, og den næste bliver formentlig en udbygning af vore køkkenfaciliteter. Derudover er der et stort ønske om en ny idrætshal, og måske er der også her nogle fonde, der vil bidrage, sagde Ole Lyse, inden en flok elever gik i gang med at demonstrere det nye udstyr for de fremmødte gæster.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikstyv indhentet af cyklende betjente

Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce