Annonce
Horsens

Vred bilist tændte af i trafikken: Sparkede og slog til medbilist

Arkivfoto
Politiet opfordrer bilist, der ødelagde 67-årigs bil i Horsens' midtby, til at melde sig selv.

Horsens: En 67-årig mand fra Horsens var torsdag formiddag udsat for en voldsom oplevelse, da han kom kørende i sin bil i det centrale Horsens.

Det hele startede, da den 67-årige dyttede af en bil, der kørte over for rødt på Niels Gyldings Gade.

- Det fik bilisten, der kørte over for rødt, til at stoppe, springe ud af bilen og hive den 67-åriges rude i stykker, lige som han også ødelagde et sidespejl, fortæller politikommissær Mich Clausen fra Sydøstjyllands Politi.

Efter hærværket satte den vrede bilist sig ind i sin bil igen - og bakkede ind i den 67-åriges bil, der fik buler.

Men her sluttede det ikke. Den vrede bilist fulgte efter den 67-årige til Vitus Berings Plads, hvor han igen sprang ud af sin bil og sparkede og slog mod den 67-åriges bil.

- Bilen fik buler, et smadret sidespejl og en smadret forrude, fortæller Mich Clausen.

Annonce

- Meld dig selv

Efter episoden på Vitus Berings Plads stak den vrede bilist af.

- Den 67-årige har forklaret, at der er tale om en mand i 20'erne. Han var iført mørkt tøj og kasket og talte dansk uden accent, fortæller Mich Clausen, der også oplyser, at politiet er i besiddelse af bilens registreringsnummer.

- Vi har altså en god fornemmelse af, hvem manden er. Derfor opfordrer vi ham til at melde sig selv til politiet. Eller skal vi nok henvende os til ham, lyder det fra politikommissæren.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce