Annonce
Kultur

Vorsø-tegner sætter ord og billeder på Vadehavet

Forsiden på den nye bog viser Jens Gregersen som de suveræne akvarelmaler, han er.
Jens Gregersen føjer 14. maj endnu en bog til sit efterhånden store forfatterskab.

Vorsø: Jens Gregersen, myreflittig tegner, maler og forfatter med base på Vorsø i Horsens Fjord, melder klar med endnu en bog, 240 sider om "Det store Vadehav".

Gennem årtier har Jens Gregersen arbejdet med naturovervågning overalt i landet og ikke mindst med fokus på skarverne og ørnene på Vorsø. Sideløbende har han udgivet en række bøger, senest i 2018 et stort værk om "Den jyske hede".

Nu gælder det så Vadehavet - et stykke dansk natur, hvis betydning vi over de senere år er blevet mere bevidste om, ikke kun lokalt, men som et globalt naturområde, en del af verdens naturarv. Det er dette landskab, som Jens Gregersen i den nye borg beskriver i ord og billeder.

Annonce

Millioner af fugle

"I Vadehavet møder man for alvor den uafklarede overgang mellem hav og land," siges det i en pressemeddelelse fra Gads Forlag. Den fortsætter:

"Her samles millioner af fugle hvert år, og langs hele kysten, fra hollandske Den Helder i syd til Blåvands Huk i nord, er landskabet præget af vand, lys og luft. Det er en helhed, der aldrig er i ro, og som til stadighed formes af strømme, brænding og tidevand med det overordnede kendetegn, at størsteparten tørlægges to gange daglig.

Vandets enorme kræfter har man til alle tider forsøgt at beherske, og kulturhistorien har fulgt naturhistorien i et samspil, som var tæt på at ødelægge Vadehavet.

I vore dage er området på mange måder under kontrol, forstået på den måde, at man har sikret lavtliggende land med diger og inddæmmet store områder. Hele Vadehavet er på UNESCO’s verdensarvsliste, og især i Danmark er meget af det oprindelige Vadehav intakt, beskyttet af fredninger og i 2010 indviet som nationalpark."

Bogen udkommer 14. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Flere byggepladser udsat for tyverier

Annonce