Annonce
Horsens

Vores selskab skal holde generalforsamling - hvad skal vi være opmærksomme på?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Vi er et forholdsvis nystartet anpartsselskab, der snart skal holde vores første ordinære generalforsamling. I forbindelse hermed er vi meget i tvivl om, hvilke formelle regler vi skal iagttage. Er det muligt at nævne nogle punkter, vi skal være ekstra opmærksomme på?

Svar:

Der er mange ting, man skal holde sig for øje, når man afholder generalforsamling. I det følgende fremhæves noget af det, der er vigtigt at have styr på.

Annonce

Generalforsamlingen skal afholdes i så god tid, at selskabets årsrapport kan blive godkendt på generalforsamlingen og derefter nå at blive indsendt og modtaget af Erhvervsstyrelsen, inden fristen i årsregnskabsloven udløber. Indkaldelse til generelforsamling skal desuden ske tidligst 4 uger før og senest 2 uger før afholdelsen, medmindre vedtægterne foreskriver en længere frist.

Afholdelsen af generalforsamlingen skal ske fysisk på kapitalselskabets hjemsted, medmindre andet er bestemt i vedtægterne. I den forbindelse skal det nævnes, at der i 2021 på grund af covid-19 er mulighed for afholdelse af elektronisk generalforsamling, selvom vedtægterne kræver fysisk fremmøde.

Forud for generalforsamlingen skal der udarbejdes en dagsorden. Dagsorden skal mindst omfatte det, vedtægterne fastsætter. Enhver kapitalejer har ret til at få et bestemt emne optaget på dagsordenen.

Det er som udgangspunkt ikke muligt at få behandlet emner, som ikke er sat på dagsordenen. Undtagelsesvist kan der behandles emner, hvis samtlige kapitalejere samtykker herom, ligesom der kan træffes beslutning om at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling til behandling af emnet.

I forbindelse med afholdelsen af generalforsamlingen skal der vælges en dirigent, som skal lede generalforsamlingen og sikre, at denne afholdes forsvarligt og hensigtsmæssigt. Det er meget vigtigt, at den valgte dirigent har et indgående indblik i både selskabet og lovgivning, da dirigenten har indgribende beføjelser på generalforsamlingen.

Dette er kun en lille del af reguleringen i forbindelse med afholdelse af generalforsamling, så det er vigtigt, og kan stærkt anbefales, at I som virksomhed sætter jer grundigt ind i alle reglerne.


Enhver kapitalejer har ret til at få et bestemt emne optaget på dagsordenen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Horsens

Børn helt ned i toårs-alderen blev bedt om at bære mundbind i hestevogn: - Vi kan kun beklage

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce