Annonce
Østjylland

- Vores erfaring lå mest i at hive ned: Line og Benjamin er 'Nybyggernes' nybegyndere

Benjamin Bygvraa Schultz og Line May Christensen fra Aarhus havde ikke mange gør-det-selv-erfaringer, inden de meldte sig til TV 2-programmet "Nybyggerne", hvor de på ni uger skulle renovere et helt rækkehus. - Det vildeste vi havde prøvet inden, var at farvespartle den her væg, griner de. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
Line May Christensen og Benjamin Bygvraa Schultz meldte sig til TV 2-programmet "Nybyggerne" for at udfordre sig selv og kæmpe om et hus i hjemstavnen Sønderjylland. Programmet har givet det unge Aarhus-par gode venskaber, handy-erfaring og måske et hus med i bagagen.

AARHUS: Det startede lidt som en sjov udfordring, men endte med at blive hårdt arbejde for Line May Christensen og Benjamin Bygvraa Schultz.

- Vi er meget spontane og kan godt lide at prøve nye ting af, griner Line og fortsætter:

- Jeg havde joket lidt med, at hvis de nogensinde lavede "Nybyggerne" i Sønderjylland, så ville jeg melde os til, fortæller hun smilende.

Annonce

De to århusianere kommer nemlig oprindeligt fra Als, så da programmet denne gang udspillede sig i Sønderborg, sendte de en ansøgning af sted.

Det samme gjorde 300 andre par, men Line og Benjamin endte blandt de fire nybyggerpar, som i denne sæson dyster om at få lov at beholde det rækkehus, de har knoklet på at indrette gennem ni programmer.

Uhandy typer

Parret har været sammen i fire år, men har kendt hinanden fra barnsben, hvor de begge spillede de fodbold. Siden gled de fra hinanden, indtil de for fire år siden mødtes tilfældigt til en indflytterfest i København.

Det ledte til nogle dates, inden Benjamin tog på et udveksling i USA. Undervejs fik han den gode idé at invitere Line med på roadtrip. De to sønderjyder endte med at blive kærester og slog sig ned i Aarhus.

Her danner en lille, hyggelig Frederiksbjerg-lejlighed rammen om deres studieliv. Line går på medicinstudiet, mens Benjamin læser Finance and International Business.

En hverdag som for dem begge ligger langt fra gipsplader, fodlister og vinkelslibere.

- Der er noget rart i at komme ud og skabe noget fysisk, når man til daglig bruger meget af sin tid foran computeren, siger Benjamin.

Men det unge par på 25 er også helt klart Nybyggervejs nybegyndere.

- Vores erfaring lå mest i at hive ned, griner de.

En farvespartlet væg i stuen var det vildeste, de havde prøvet kræfter med inden programstart.

Derfor var familie og venner også noget overraskede, da de to studerende kunne fortælle, at de var med i "Nybyggerne".

- Vi blev mødt med: Jamen skal man ikke kunne bare lidt? Det måtte vi jo modbevise. Man behøver ikke have håndværkerfærdigheder for at være med, siger Line.

Annonce

Fik et chok

I Sønderborg har de skullet renovere et råt rækkehus på 120 kvadratmeter.

- Vi fik et chok, da vi kom ind i huset, og så at det hele bare var rå beton. Hvordan skulle vi nogensinde få det til at ligne et hus. Derfor er det vanvittigt stå på den anden side og pludselig have lavet et badeværelse og et køkken, fortæller Line.

Benjamin Bygvraa Schultz og Line May Christensen fra Aarhus er det yngste og mest uerfarne par i "Nybyggerne". Men i takt med opgaverne har de fået styr på håndværket i det gule hus. Foto: André Blinkilde/TV 2

Derfor var det første rum, soveværelset, noget af en mundfuld.

- Vi skulle også lige finde ud af, hvordan vi brugte værktøjet. Derfor har alle opgaver været en udfordring, mener de to nybyggere.

- Men man kommer langt med at søge på nettet og spørge i byggemarkedet. Vi havde heller aldrig klaret det uden de andre nybyggere. Alle har været så søde, og der var altid hjælp at hente. De kom dog mest til os, hvis de skulle have hjælp til at bære noget tungt, siger de og griner.

Annonce

Støttede hinanden

De fleste par ved at manglende søvn, udfordrende opgaver og tidspres ikke altid er balsam for forholdet. Men det blev Line og Benjamin ikke skræmt af.

- Vi skulle have det sjovt, og det skulle være et eventyr for os begge to. Det var vigtigt, siger Line.

- Vi var begge helt nybegyndere, så vi måtte bare støtte hinanden i det og gøre vores bedste, siger Benjamin.

- Vi har lavet alle opgaverne i huset sammen for at støtte hinanden. Og faldt vi, så gjorde vi også det sammen, siger Line, der sammen med kæresten Benjamin medvirker i "Nybyggerne" på TV 2. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Optagelserne til programmet varede fra begyndelsen af maj til slutningen af juni, så parret måtte skrive opgaver og gå eksamen undervejs. Et par enkelte eksamener måtte dog udskydes til august, men det gik heldigvis godt for dem begge alligevel.

Også fritidsjob og fodbold måtte sættes på pause, uden at Line og Benjamin dog måtte sige hvorfor.

- Hele mit fodboldhold troede, jeg var gravid, da jeg kom tilbage, siger Line og smiler.

Først for tre uger siden måtte de afsløre, at de var med i boligprogrammet.

Annonce

Godt naboskab

Noget af det allerbedste ved at medvirke har været mødet med de andre par på Nybyggervej.

- Det var vildt hyggeligt at være i en lille boble med de andre. Vi skriver stadig sammen og besøgte Reece og Caroline (grønt hus, red.) i Grækenland i vores ferie. Det er helt blevet en lille familie, siger Line.

De to århusianere har nydt at have hele huset som en stor legeplads og er sluppet af med nogle af de mange tommelfingre, mens programmet skred frem.

- Det har været sjovt at slå sig løs uden begrænsninger. Og fedt at prøve at bygge noget op fra bunden. Det er ikke så tit, man prøver det, siger Benjamin, som indrømmer, at det også har været et hårdt og intenst forløb uden megen søvn.

Det har dog ikke fået parret til at lægge håndværket på hylden.

- Vi drømmer om at lave noget mere selv. Nu har vi selvtillid til at kunne lave alt muligt. Det har været så fed en proces at se, hvordan man kan komme i mål med relativt små penge. Lige meget om vi vinder et hus eller ej, så har vi vundet en masse fed erfaring, siger Line og Benjamin.

Om anstrengelserne har båret frugt, ved de ikke endnu. Det bliver først afgjort efter sidste program 24. november, hvor seerne kan stemme om, hvem de mener, der skal kåres som årets nybyggere.

Nybyggerne

TV 2 er klar med endnu en omgang "Nybyggerne", hvor fire par, som dyster om at vinde den bolig, de sætter i stand.

Programmerne bliver sendt hver onsdag klokken 20. Første program blev sendt 29. september.

Fire par har hver 300.000 kroner til at renovere og indrette et rækkehus på 120 kvadratmeter i Sønderborg. Efter ni uger står de fire huse færdige, og så er det op til seerne at udpege det vinderparret. Det sker ved en livefinale onsdag 24. november.

Line May Christensen og Benjamin Bygvraa Schultz er fra Aarhus og blandt de fire par i den syvende sæson af "Nybyggerne".

Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce