Annonce
Hedensted

Voldtægt sender chokbølger gennem Majfesten

Politiet mødte søndag formiddag op på festpladsen i Hedensted for at afhøre mulige vidner og skabe lidt tryghed oven på lørdagens voldtægtsanmeldelse. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Lørdag aften blev Majfesten i Hedensted skæmmet af en voldtægtsanmeldelse fra en 20-årig kvinde. Dagen derpå havde forældre på pladsen svært ved at tro, sådan noget kunne finde sted i deres ellers rolige bysamfund.

Hedensted: - Mor, hvorfor holder politiet her?

I forbindelse med Majfesten i Hedensted er en lille dreng på syv-otte år på vej til fodboldstævne for godt 1000 børn og får ved indgangen øje på en politibil. Med sin mor i hånden bliver han søndag formiddag beroliget med, at det bare er for at passe på alle sammen.

Men det er desværre en sandhed med modifikationer.

Baggrunden for patruljen er nemlig, at en 20-årig kvinde aftenen forinden anmeldte, at hun var blevet voldtaget af to mænd i et buskads bag de nærliggende tennisbaner.

I løbet af eftermiddagen havde nyheden så småt spredt sig på festpladsen, hvor reaktionerne fra forældre var lige dele chok, forargelse og vrede.

- Man forestiller sig aldrig, at sådan noget sker lige klos op ad en selv. Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvad jeg tænker om sådan nogle afstumpede mænd - og hvad de fortjener til gengæld, siger Iben Christensen, som selv var mor til to drenge.

Annonce
Den 20-årige kvinde har fortalt politiet, at det var i et buskads bag ved tennisbanerne på Stadion Allé i Hedensted, hun blev trukket ind af to mænd og voldtaget. Foto: Lennart Kjær Schouborg

Tanker går til kvinden

Arrangørerne af Majfesten blev bekendt med den anmeldte voldtægt, da politiet kørte ind på pladsen lørdag aften for at sikre spor.

Efterfølgende er der ydet hjælp i det omfang, politiet har bedt om det, og ellers har fokus ligget på at lade patruljerne gøre deres arbejde og efter bedste evne forsøge at lade Majfesten fortsætte ufortrødent.

To gale mænds værk skal nemlig ikke have lov til at ødelægge festen for de tusindvis af deltagere, der har deltaget i en ellers helt rolig Majfest, lyder det fra presseansvarlig Tina Andreasen.

- Det er beskæmmende at tænke på, og det lægger naturligvis en intern dæmper på hele glæden ved Majfesten. Vores tanker går til den unge kvinde, og vi kan kun håbe på, at gerningsmændene bliver fanget hurtigt, og kvinden kan komme sig oven på den forfærdelige oplevelse, siger hun, og fortsætter:

- Vi er lille Hedensted, hvor vi passer på hinanden, men uanset hvor mange vagter og frivillige, vi har gående rundt i området, kan vi ikke gardere os mod sådan nogle idioter. Det gør os ondt på kvindens vegne, men uden det skal lyde ubetænksomt, må vi ikke lade dem vinde ved at lukke helt ned, siger Tina Andreasen.

Lyst og menneskefyldt

Voldtægten blev anmeldt kl. 20.26, og netop tidpunktet - hvor det fortsat var lyst og fyldt med mennesker - er faldet flere for brystet.

Det grønne område bag tennisbanerne er kendt som et sted, hvor unge mennesker under Majfesten gemmer alkohol, men alligevel opdagede ingen det anmeldte overgreb.

- I forvejen er det uvirkeligt at tænke på, men jeg kan slet ikke forstå, at det kunne lade sig gøre, uden nogen hørte eller så noget. Min første tanke var, at det om nogle år lige så vel kunne have været min datter, og i så fald håber jeg da, at forbipasserende var grebet ind i stedet for at kigge væk eller affeje det som noget andet, sagde Lars Bjørn Johansen.

Der er et sparsomt signalement på gerningsmændene, som lyder på, at de var ca. 180 cm høje, 20-21 år, havde kortklippet mørkt hår og formentlig noget skæg.

Har man oplysnigner i sagen kan politiet kontaktes på tlf. 114.

Den 20-årige kvinde har fortalt politiet, at det var i et buskads bag ved tennisbanerne på Stadion Allé i Hedensted, hun blev trukket ind af to mænd og voldtaget. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce