Annonce
112

Voldsomt opgør på benzinstation: Offer for knivstik forsøgte at køre overfaldsmænd ned

24-årigt knivoffer anholdt, efter han ifølge politiet forsøgte at køre sine overfaldsmænd ned.

Horsens: Et opgør mellem to større grupperinger på tankstationen Circle K på Allégade i Horsens endte torsdag aften kort efter klokken 20 i både knivstikkeri og det, politiet betegner som et forsøg på bevidst påkørsel.

Ifølge politikommissær Jens Møller fra Sydøstjyllands Politi er en 24-årig mand i forbindelse med sagen blevet anholdt, og politiet leder i øjeblikket efter to andre navngivne personer.

- De to grupper mødtes formentlig tilfældigt på tankstationen. De har en form for fjendskab, men vi ved ikke, hvad det bunder i. I forbindelse med sammenstødet blev en 24-årig mand, der sad bag rattet i en bil på stedet, stukket flere gange med en kniv - formentlig af to forskellige mænd. Han blev dog ikke livsfarligt kvæstet, fortæller Jens Møller.

Efter knivstikkene satte den 24-årige mand bilen i bakgear på tankstationens område for at komme væk fra sine overfaldsmænd.

- Men umiddelbart efter valgte han i stedet at køre fremad mod de to personer i høj fart. To mænd måtte springe for livet, den ene blev snittet af bilen, oplyser Jens Møller, der også fortæller, at den 24-årige efter påkørslen bragede med høj fart ind i en benzinstander, inden han stak af.

Han blev dog kort tid efter anholdt, og han er nu i politiets varetægt.

- Vi er ved at vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør senere på dagen, og hvad han i givet fald skal sigtes for, siger Jens Møller fredag formiddag.

Annonce
To grupperinger stødte torsdag aften sammen på tankstationen Circle K på Allégade i Horsens. En person blev stukket med kniv, og efterfølgende forsøgte han ifølge politet at køre sine overfaldsmænd ned. Foto: Local Eyes

- Meld jer selv

De øvrige involverede i opgøret stak også af fra tankstationen, men politiet vil meget gerne tale med dem, siger Jens Møller, der specielt opfordrer de to mænd, der var involveret i knivstikkeriet, til selv at melde sig til politiet.

- Vi ved godt, hvem de er, og vi leder efter dem i øjeblikket. De kan lige så godt melde sig, siger politikommissæren.

Han oplyser, at de to mænd er fra lokalområdet, og at politiet ikke umiddelbart kender motivet til, at de to grupperinger stødte så voldsomt sammen torsdag aften.

- Der er flere løse ender i sagen, som vi efterforsker for fuld kraft. Vi skal bl.a. have kigget videoovervågning fra stedet igennem, og så skal vi have talt med vidner. Der var flere til stede på tankstationen i forbindelse med opgøret, siger Jens Møller.

Circle K-stationen på Adelgade var torsdag aften ramme om et voldsomt opgør mellem flere personer. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce