Annonce
Horsens

Voldsom tilstrømning af akutte patienter sendte hospitalets medarbejdere på overarbejde

Alt for mange patienter til den aktuelle bemanding var årsag til, at Regionshospitalet Horsens mandag eftermiddag aktiverede beredskabet. Arkivfoto: Morten Pape
Mandag var der så stor trængsel af akutte patienter på Regionshospitalet Horsens, at beredskabsplanen blev aktiveret, og personalet blev sendt på overarbejde.

Horsens: Mandag strømmede så mange akutte patienter til Regionshospitalet Horsens, at beredskabsplanen blev taget i brug. Det betød, at langt størstedelen af de medarbejdere, der var mødt på arbejde om morgenen fik forlænget deres arbejdsdag, og ekstra vagter blev kaldt ind til natten.

- Klokken 14.45 aktiverede vi beredskabsplanen. På det tidspunkt havde vi 186 indlagte patienter, og vi er normeret til 162. Der var syv nye patienter på vej, en skadestue, der var mere end fyldt, og 14 skadede på vej. Der var så mange patienter i akutafdelingen, at vi ikke kunne se, hvor vi skulle skabe plads til den næste alvorligt syge patient, fortæller lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens, Nils Falk Bjerregaard.

Beder medarbejdere arbejde over

Når beredskabet aktiveres, samles de relevante ledere, og der skabes et fælles billede af situationen. Det giver også mulighed for at pålægge medarbejderne at blive på arbejde, indtil der er overblik over situationen. Det skete også i går.

Det sker på et tidspunkt, hvor sygeplejersker generelt har sagt nej til at tage frivillige ekstra vagter i kølvandet på sygeplejestrejken. De frivillige vagter havde dog ikke gjort en forskel på den akutte situation i mandags, siger direktøren.

- Aktivering af beredskabsplanen er et helt andet, meget akut og sædvanligvis kortvarigt greb.

Omkring klokken 17 blev der lavet en ny status for beredskabet. Nogle blev bedt om at blive resten af vagten, og der blev kaldt ekstra ind til natten.

Det kommer ikke til at blive hverdagskost, men vi har planen i skuffen, og vi er klar til at bruge den igen, hvis det bliver nødvendigt.

Nils Falk Bjerregaard

- Det vil altid være usædvanligt at aktivere beredskabet, og det sker typisk i forbindelse med store ulykker. Det er også sket i forbindelse med, at it-systemet har været nede. I mandags skyldtes det et sammenfald af mange mindre hændelser, at vi fik usædvanligt mange akutte patienter, så vi stod i en situation, hvor antallet af patienter ikke stod mål med vores plads, ressourcer og medarbejdere, siger Nils Falk Bjerregaard.

Annonce

Ikke hverdagskost

Hvornår beredskabet sidst er blevet aktiveret, fordi der ganske enkelt er for mange patienter i huset, uden der er sket en ulykke, eller corona har været på spil, mindes han ikke.

Han har heller ikke forventninger om, at det sker igen lige med det samme.

- Det kommer ikke til at blive hverdagskost, men vi har planen i skuffen, og vi er klar til at bruge den igen, hvis det bliver nødvendigt. Vi pålægger ikke hele huset at blive på arbejde uden grund. Omvendt vil vi også være sikre på, at vi ikke bruger planen én gang for lidt af hensyn til patientsikkerheden. Jeg tror ikke, vi lige kommer ud i den situation igen, selv om vi kigger ind i en vinter og influenzasæson - og måske noget mere covid-19. Det har vi gode planer for at håndtere også uden at aktivere beredskabet, vurderer den lægefaglige direktør.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

AC Horsens For abonnenter

Genlæs livebloggen: AC Horsens tabte et nyt skridt i oprykningskampen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
KOMMUNALVALG

'Når det ikke er alle, der dropper dem, gør vi heller ikke': Valgplakaterne møder modstand - men nu er de hængt op alligevel

Horsens For abonnenter

Han sad fængslet længere end sin dom, men får ikke erstatning: - Det har været et ekstremt belastende forløb

Kultur

Se video: Susanne har ventet et år på koncert nummer 145 - og nu er Hansi Hinterseer endelig i Horsens

Kultur

Perlerække af Pretty Maids-anekdoter i ny bog: - Vi havde den samme drøm - vi ville være rock stars

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Han greb chancen, men holdkammeraterne skuffede

Horsens

Så er der rykket en ny eksotisk madbod ind på Posthuset: Klar med Danmarks største taco

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

AC Horsens

AC Horsens-træner ved en skillevej oven på ny skuffelse: En kamp mindre til at rette op på det i

Horsens For abonnenter

560 medlemmer og et jammerligt klubhus: Nu er spørgsmålet, om fodboldklub skal blive eller rykke i retning af Hatting

AC Horsens

Se videoanalyse og højdepunkter: Årsagerne til AC Horsens-nederlag er åbenlyse

Annonce