Annonce
112

Ædt af flammer: Gammel gourmetrestaurant brændt ned til grunden

Det 150 år gamle Hotel Julsø er brændt ned til grunden fredag formiddag. Hotelejer befandt sig i Italien og måtte haste hjem med fly.

RY: Den kendte gourmetrestaurant Hotel Julsø stod fredag morgen i flammer.

Østjyllands brandvæsen rykkede til Ry klokken 06.40, der alarmen tikkede ind.

Selvom man var på stedet hurtigt, stod det med det samme klart, at der ikke var meget af det tidligere hotel, der ligger for foden af Himmelbjerget, der stod til at redde.

Brandvæsnet måtte derfor lave en såkaldt kontrolleret nedbrænding, og ved 13-tiden var den historiske træbygning, hvor restauranten ligger, væk.

Annonce
Brandvæsnet fik hjælp fra de frivillige i både Odder, Skanderborg og Aarhus, da branden skulle slukkes. Foto: Ernst van Norde/Scanpix

Tankvogne i pendulfart

Brandfolkene på stedet måtte koncentrere sig om at holde branden under kontrol, så den ikke bredte sig til stuehuset, hvor restaurantens ejere bor.

Blandt andet var der en gastank på stedet, som brandfolkene skulle beskytte fra at eksplodere.

Branden gav store problemer for brandvæsnet, da vejene til restauranten er smalle og langt fra brandhaner. Selvom bygningen ligger lige ved en sø, så gjorde grusvejen derned det umuligt at hente vandet der fra.

Man var derfor nødt til at have tankvogne til at køre i pendulfart fra forskellige steder omkring Ry, ligesom man etablerede en pumpestation ved Ry Marina, så man kunne bruge søvand til slukningsarbejdet, fortalte indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen, Steen Bøje.

Der er ingen tilskadekomne i forbindelse med branden, og man er nu i gang med at undersøge brandårsagen.

- Sorgen sidder i kroppen

Østjyllands Brandvæsen måtte indsætte styrker fra Skanderborg, Hørning, Galten og Ry i slukningsarbejdet.

- Vi fik hjælp fra de frivillige i både Odder, Skanderborg og Aarhus. Odder stod for at vagten i Gjessing fredag, så sikkerheden i resten af Østjylland kunne opretholdes, sagde brandvæsnet.

Hotel Julsøs historie går mere end 150 år tilbage. Derfor vil Skanderborg Kommune også sætte alle salg ind på at få restauraten genopført på en eller anden måde.

Det skriver Midtjyllands Avis.

- Det er så trist, som det næsten kan være, at hotellet er brændt. I min verden har det været der altid, og sorgen over, at det er brændt, sidder i kroppen på én. Men når vi kommer ovenpå og har sundet os, så må vi kigge på, hvad vi kan gøre - også som kommune, sagde Frands Fischer (S), borgmester i Skanderborg Kommune til avisen.

Det er Pasquale Ceravolo der sammen med sin kone, Kristina, ejer hotellet. Han var i Italien for at besøge sin syge mor, da branden brød ud. Til Ekstra Bladet kunne han fredag formiddag fortælle, at han forsøgte at finde et fly hjem.

- Jeg har det ad helvede til. Min gamle mor har måske kun få dage tilbage at leve i, og nu skal jeg til Danmark på grund af branden. Jeg elskede det hotel. Det har været hele mit liv, lød det fra hotelejeren til Ekstra Bladet.

Den gamle, ikoniske bygning stod ikke til at redde. Foto: Ernst van Norde/Scanpix
Det var en voldsom brand, der fik fat i Hotel Julsø ved foden af Himmelbjerget Foto: Unknown/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce