Annonce
Horsens

Horsens-virksomhed vinder fornem pris

Volas fabriksdirektør Peder Nygaard bliver her lykønsket af Dansk Industris direktør Lars Sandal Sørensen. Pressefoto: DIRA
Armatur-producenten Vola fra Horsens har indført en teknologi med ni selvkørende robotter, som nu har kastet en pris af sig sammen med tillægsord fra juryen som imponerende og inspirerende.
Annonce

Horsens: Det blev Horsens-virksomheden Vola, der løb med DIRA Automatiseringsprisen 2020.

Vola har med ni mobile robotter i kombination med et moderne højlager skabt færre tunge løft, færre fejl og et mere fleksibelt set-up i montage- og forsendelsesafdelingen.

Automatiseringen gør, at Vola kan levere produkter ud af huset samme dag, som bestillingen kommer, og samtidig har medarbejderne nu et bedre arbejdsmiljø, lyder det blandt andet fra juryen.


Vola har en modig tilgang til teknologien, og det har bragt dem langt.

Nigel Edmondson, jurymedlem


- Vola har en modig tilgang til teknologien, og det har bragt dem langt. De har tænkt over den her automatisering, og hvad den kan gøre for dem. Og de har haft en klar strategi og et klart mål, fortæller et af jurymedlemmerne, Nigel Edmondson, direktør i MADE - Manufacturing Academy of Denmark, i en pressemeddelelse.

Annonce

Bevarer produktionen i Horsens

Prisen blev uddelt tirsdag i forbindelse med åbningen af årets HI- og Automatikmesse i Brøndby.

Tre virksomheder var nomineret, og hver virksomhed har præsenteret deres projekt for juryen.

En delegation fra Vola med fabriksdirektør Peder Nygaard i spidsen modtog prisen i form af en lille glasskulptur og et fint diplom.

Dyt båt, her kommer en robot. Den bringer en kasse frem til en af medarbejderne i Volas monteringsafdeling. Ni af den slags sørger for al levering til og fra monterings-stationerne. Arkivfoto

- Anerkendelsen er det allerbedste, lyder det fra en glad og stolt fabriksdirektør.

Vola vandt også automatiseringsprisen i 2010, og Horsens-virksomheden er den første, der har vundet prisen to gange. Administrerende direktør Johannes Saugbjerg er ikke mindre stolt:

- Vi er super stolte. Vi er meget bevidste om, hvad vi automatiserer, for at det giver god mening. Vi vil bevare håndværket i vores produktion, men de her robotter er til for at transportere emnerne. Det giver færre tunge løft, og det giver nogle gevinster, som er medvirkende til, at vi fortsat kan bevare produktionen i Horsens. Vi er glade for løsningen, og vi er glade for den anerkendelse, vi nu har fået fra DIRA, siger han.

Johannes Saugbjerg er administrerende direktør for Vola, og han har for øje, at automatisering skal indføres der, hvor det giver mening. Håndværk er fortsat i fokus i de ikoniske Vola-armaturer, men når det gælder transport af emnerne, klares det ved hjælp af ni mobile robotter. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tilbage over bekymringsgrænsen: Nu har corona-smitten spredt sig til hele Horsens Kommune

Odder

Stephan fra Torrild er helt vild med dans

Annonce