x
Annonce
Horsens

Vola-kok er mester til buffet: Vandt olympisk guld i catering

Dennis Nielsen (t.h.) jublede sammen med resten af det danske catering-landshold, da holdet onsdag aften blev udråbt som olympisk vinder. Foto: Rais Foto, Jesper Rais
Det danske catering-landshold, som har Volas køkkenchef i spidsen, fejede alle konkurrenter af banen, da 28 nationer i den seneste uge dystede om lave den bedste buffet.

Horsens: Dennis Nielsen, som til daglig er køkkenchef hos armatur-virksomheden Vola i Horsens, hvor han står i spidsen for madlavning til cirka 150 personer, kan de næste fire år kalde sig olympisk mester i catering-disciplinen.

Det blev afgjort onsdag, hvor han - sammen med det danske catering-landshold - suverænt besatte førstepladsen ved OL i Stuttgart.

- Holdet formåede at levere et sublimt arbejde med servering af en buffet til 120 personer, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Gastronomisk Union, foreningen bag catering-landsholdet.

Herfra er det en meget stolt direktør, Morten Juul Andersen, der fortæller:

- Jeg er så stolt af holdet. De var suveræne i deres konkurrence, og det er fortjent med guldmedaljerne som bevis på dette. Samtidig er sejren det bedste resultat for Dansk Gastronomisk Union nogensinde.

Annonce
Dennis Nielsen, som er holdkaptajn på catering-landsholdet, laver til daglig mad til ansatte på Vola i Horsens. Foto: Rais Foto, Jesper Rais

Deltager for at vinde

Målet for det danske landshold var en placering i top tre, fortæller direktøren, men Dennis Nielsen, som torsdag er tilbage i Horsens, tilføjer:

- Man deltager jo ikke, hvis man ikke gerne vil vinde, så det var en stor forløsning, da vi blev udråbt som vinder. Vi er alle meget glade, siger han.

Dennis Nielsen er holdkaptajn for landsholdet, der består af 10 kokke.

I alt har 28 nationer dystet, og de har hver især haft køkkentid fordelt på dagene i den forgangne uge. Det danske hold skulle stå sin prøve i mandags. Allerede mandag aften lå det fast, at holdet havde sikret sig point nok til en guldmedalje. Det ædle metal får alle hold, der scorer mellem 90 og 100 point. Først når alle har dystet, afsløres det, hvem der har fået flest point og dermed kan kalde sig olympisk mester.

- Vores evaluering, som vi fik mandag, var meget god, men vi vidste jo ikke, hvordan andre havde klaret sig. Vi var meget nervøse, og én fra holdet begyndte at græde af nervøsitet og spænding, mens vi ventede på resultatet. Da det kom op, at vi havde vundet, var det som sagt en stor forløsning, men samtidig var det svært at forstå, fortæller Dennis Nielsen.

Ros for rødderne

Temaet for konkurrencen i år var rødder, og det var derfor en bunden opgave, at en form for rødder indgik i alle buffet-retterne, som blandt andet omfatter forskelligt finger-mad´og varme retter, både med og uden kød, samt dessert.

- Vi lavede blandt andet en jordskokkesuppe med æble og glaskål, toppet med luft-brød, der var formet og marmoreret, så det lignede en jordskokke. Vi lavede også rødbedesalat med rødbedeskum, og til dessert lavede vi en klassisk gulerodskage med et tvist - blandt andet med en gulerods-puré med stjerneanis og is med friskost, smagt til med havtorn, forklarer Dennis Nielsen.

- Vi fik især meget ros og cadeau for desserten, tilføjer han.

Flere medaljer i hus

Fredag er Dennis Nielsen tilbage i Vola-køkkenet, og det glæder han sig til oven på en hektisk tid med træning og konkurrence, siger han.

Allerede til marts er det igen tid til, at landsholdet stimler sammen og begynder træningen til kommende landskampe og VM i 2022.

Dennis Nielsen, som har været med på landsholdet i fem år, deltog også i OL for fire år siden, hvor det blev til en tredjeplads, og endnu en tredjeplads kom i hus ved VM for to år siden, hvor pointene dog sikrede holdet guldmedalje.

Passionen har han stadig, og så længe han synes, det er sjovt, og at der er grobund for fortsat udvikling på holdet, er han ikke afvisende for at fortsætte kampen, siger han.

- Men det kræver meget tid, og det er noget, vi alle på holdet skal cleare med både familie og arbejdspladser, så det er lidt for tidligt at sige, hvordan holdet lander, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce