Annonce
Kultur

Voksede op i Horsens uden at kende hinanden - nu vender Juul og Bebe tilbage sammen

Mette Juul har som mange andre musikere måttet se koncerter fordufte i corona-tågerne. Hun har dog forsøgt at tage situationen oppefra og ned: Det var selvfølgelig ærgerligt at opleve, men jeg kiggede ud af mit vindue og så, at der er noget større på spil end mit projekt, så for mig har det handlet om at komme igennem på bedst mulig vis. Der er lys forude, siger hun. PR-foto: Alex Nyborg Madsen
Mette Juul kalder jazzen for mulighedernes land. Forude venter en koncert i ungdommens land - nærmer bestemt KulisseLageret, hvor hun blandt andet får følgeskab af pianist Søren Bebe.

Horsens: Horsens: Da sanger Mette Juul og pianist Søren Bebe boede i Horsens og havde deres gang i byen, kendte de ikke hinanden. Siden fløj de fra lokalområdet, blev begge etablerede navne i dansk jazz, lærte hinanden at kende i miljøet og vender nu tilbage. Sammen.

Det er KulisseLageret, der 15. juni står bag en koncert, hvor Juul og Bebe spiller sammen med to andre prominente navne i genren, trommeslager Snorre Kirk og bassist Anders Fjeldsted.

Koncerten tager afsæt i Mette Juuls repertoire, blandt andet albummet "Change", der sidste år indbragte hende sin anden Danish Music Award-nominering som "Årets Vokaludgivelse".

Annonce


...forskellige genrer mødes i genren, så nye ting bliver født, og for mig er det bare mulighedernes land.

Mette Juul


- Jeg har tidligere arbejdet med de her folk på kryds og tværs i forskellige konstellationer, og nu glæder jeg mig virkelig meget til at komme ud at spille med dem, siger Mette Juul, som siden debuten med "Coming In From The Dark" i 2010 har optrådt sammen med en perlerække af store navne i ind- og udland.

Genrer mødes i genren

Musikeren, der stammer fra Hornsyld, har senest gjort sig bemærket med albummet ”New York Copenhagen, der befæster hendes internationale lyd, og til koncerten i Horsens kommer publikum formentlig godt rundt i krogene af en sangskat, der plukker i såvel sydamerikansk rytmik, New Yorker-coolness som nordiske melodiøse stemninger.

Siden han forlod Horsens for først at lade sig uddanne på konservatoriet i Aarhus og siden for at skabe sig en karriere med base i København, har Søren Bebe også fejet kroge i det store rum, der er musik. Han holder fast i jazzen, men har for eksempel også indspillet balletmusik, der bruges over hele verden. Nu er han på vej tilbage til Horsens med "vokal-ballerina" Mette Juul. Arkivfoto: Ditte Valente

- Udgangspunktet er ”Change”, men der opstår hele tiden ideer, så jeg har også ting med, som er lavet efter det album. Jeg undersøger mere og mere broen mellem jazz og singersongwriter-musik, og jazzgenren er jo bare meget, meget favnende.

Annonce

Man kan blive "argh, forskrækket"

- Altså, hvis man ikke vant til at høre jazz, kan man godt blive ”argh, forskrækket”, men den rummer jo alt fra lounge-musik til det seneste fra USA. Der er plads til, at forskellige genrer mødes i genren, så nye ting bliver født, og for mig er det bare mulighedernes land, siger Mette Juul om, hvordan hun griber sin musik an.

Koncerten på KulisseLageret er blev udskudt flere gange på grund af corona-krisen, men den gennemføres nu under gældende restriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Nyt underlag på Casa Arena? Horsens Kommune foreslår at fremtidssikre banen med hybridgræs

Annonce