Annonce
Sport

VM-rytter fra Brædstrup står uden kontrakt

Michael Carbel har vundet mange store medaljer, men nu står han uden kontrakt efter lukningen af Team Waoo. Foto: Dorte Adelfred.
To danske mesterskaber, to DM-medaljer og en VM-medalje er ikke nok til en professionel kontrakt for Michael Carbel fra Addit ved Brædstrup.

Brædstrup: Michael Carbel har vundet to danske mesterskaber i junior og U23. Han har to medaljer ved elite-DM, og han har en VM-bronzemedalje. Alligevel står han uden kontrakt og uden tilbud til næste sæson.

- Det er bestemt ikke blevet lettere, siger Michael Carbel. Jeg har en agent, men han har ikke noget til mig.

Michael Carbel, 24, har talt med Team Riwal og det nye norske prof-hold Team Uno-x samt det danske Team Colo Quick, men der er ikke plads nogen steder.

Norge har flere kontinentalhold end Danmark.

- Jeg har gode venner på det norske Joker-hold, siger Michael Carbel.

Det kunne være en allersidste mulighed for ham.

Kontinentalholdene vil hellere have de helt unge ryttere, der er en del billigere end den konsoliderede VM-rytter.

- Jeg har deadline 31. december. Hvis jeg ikke har en kontrakt inden den dag, vender jeg tilbage som tømrer hos min far. Jeg skal jo have noget at leve af, siger Michael Carbel.

- Vi er meget sent ude. De fleste hold er enten færdige med at skrive kontrakter til næste år eller har få ledige pladser tilbage, så jeg er allerede med det sidste tog, erkender Michael Carbel.

Den 24-årige Brædstrup-rytter k'rte for Team Cult Energi i Horsens i 2014 og 2015.

Han fortsatte til tyske Team Stölting i 2016 efter den mislykkede fusion mec Cult, vendte tilbage til Velo Concept i 2017, skiftede til Fortuneo-Samsic i 2018 og kom tilbage til Team Waoo i 2019. Nu er Team Waoo lukket.

- Det er ikke kun et stort problem for os ryttere. Det er også et stort problem for dansk cykelsport, at der kun er to kontinentalhold tilbage, siger Michael Carbel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Bygholm Sø klarede weekendens store mængder regn: Vi har været meget spændte

Annonce