Annonce
forside

Vitus Bering går i disse dage i 3D

Med fødderne placeret det rette sted, træder 3D-effekten i Vitus Bering-maleriet tydeligt frem. De to kunstnere har placeret søfareren på Beringsøen, hvor han døde i 1741.
Annonce
HORSENS - Fire pile og ordene "3D Foto Point". Sådan skal de to gademalerier, som i disse dage tager form på Åboulevarden i Horsens, ses fra det rette sted.

Placerer man fødderne, som pilene anviser, træder Vitus Bering frem i 3D.

Går man et par skridt eller tre til siden - ja, så forvrænges billedet og ligner et mislykket projekt.

Den horsensianske søfarer har fået sin egen ø, hvor Åboulevarden møder Rådhustorvet. Mens det andet maleri, som endnu er ved at blive malet, kommer til at pryde fortovet ud for bindingsværks-pakhuset - Pakhus 88, som det hedder. Her vil man - igen med fødderne placeret det rette sted - kunne se et dansk havnemiljø, som sagtens kunne være Horsens.
Sådan! Her skal man stå, hvis man vil have Bering og hans ø fra den virkningsfulde vinkel.
Annonce

Vanskelige dage

Horsens Kommune og projekt Mærk Byen har hyret de tyske kunstnere Marion Ruthardt og Gregor Wosik til at sætte lidt flere farver på den brede gade.

De to har specialiseret sig i 3D-gade- og gavlmalerier og illustrerer med de to malerier, hvad det vil sige i praksis.

Tyskerne gik i gang i mandags og har haft nogle vanskelige dage med generende regn og vind.

Regnen får farverne til at løbe, mens vinden blæser til dem, når der males. Men trods de vanskelige vilkår er Vitus Bering blevet placeret på sin ø.

Og når farverne først har tørret, er det ikke vind og vejr, der bekymrer Marion Ruthardt.

- Billederne kan sagtens tåle vejrliget. Jeg er mere bekymret for sliddet fra dem, der færdes på fortovet, siger hun, mens han lader foden glide hen over en af Åboulevardens ru fliser.

Hun og Gregor Wosik arbejder i Horsens til på fredag. Derfra går turen til den årlige Street Art Festival i Brande, hvor de to er næsten selvskrevne deltagere.
Marion Ruthardt og Gregor Wosik arbejder lige nu ud for det gamle pakhus på Åboulevarden. Rammerne omkring det kommende maleri er streget op. På glaspladen (i forgrunden af billedet), som er spændt op på en trefod, kan man se de vigtigste streger i det tredimensionelle maleri, som vil vokse frem på fortovet. Skitsen er placeret, så der kan sigtes efter den, når motivet skal på plads.
Marion Ruthardt og Gregor Wosik har gjort gademalerierne til deres levevej.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce