Annonce
Horsens

Visbye: Pink leverede det pop-brag, vi havde håbet på

Rigtigt mange mennesker trodsede det lidt triste vejr og deltog i festlighederne på Søndergade forud for koncerten med Pink. Butikker var klædt i pink, og der var koncert med Fallulah og flere lokale bands. Foto: Morten Pape
Direktøren for Horsens & Friends var ovenud tilfreds med den artistiske kvalitet ved Pink-koncerten onsdag aften. Han tager kritikken af lyden til efterretning. - Det er svært at lave stadion-lyd, siger han.

Horsens: Set fra den artistiske side er jeg ovenud tilfreds. Pink leverede lige præcis det pop-brag af en koncert, som vi havde håbet på. Hun kunne synge, samtidig med at hun var nærværende og charmerende.

Det var en meget tilfreds Claus Visbye, der torsdag morgen gjorde status over sin første stadion-koncert som direktør for Horsens & Friends.

- Det var en fantastisk koncert. Det var tydeligt, at Pink og hendes hold var tilstede. Man kunne mærke, at de kunne lide at være i Horsens, også selv om det var det tredjesidste job på Europa-tourneen, sagde han.

Avisernes anmeldere var enige med Visbye i, at Pink leverede på højeste niveau, men i Ekstra Bladet og B.T. og også i denne avis' koncertanmeldelse var der kritik af lyden ved koncerten. "Skandaløst" og "horribelt", lød det fra de to formiddagsblade.

- Det tager jeg til efterretning. Jeg har svært ved at sige så meget om det. Jeg lyttede flere steder på stadion, men ikke koncentreret på lyden. Generelt må man sige, at det er svært at lave stadion-lyd. Der er noget at arbejde med, og det kræver en lang lydprøve at fintune lyden, så den bliver helt perfekt. Noget af det er i vores hænder, og noget er i hænderne på den lydmand, der er med udefra, sagde Claus Visbye.

Annonce
Man kunne mærke, at de kunne lide at være i Horsens, også selv om det var det tredjesidste job på Europa-tourneen.

Claus Visbye, direktør, Horsens & Friends

Kø ved toiletterne

Antallet af gæster ved koncerten endte på omkring 25.000, 5000 fra kapaciteten på 30.000.

- Det havde da været sjovt at nå derop, men jeg synes, at 25.000 er ganske godt på en dag, hvor der er godt gang i det østjyske (Smukfest startede også onsdag, red.), sagde Claus Visbye, der i øvrigt bemærkede, at størstedelen af publikum, op til 75 procent, var kvinder.

- Det gav selvfølgelig kø ved toiletterne, som vi nu skal evaluere, men kvinderne var gode til også at bruge mændenes toiletter, sagde han.

Forud for koncerten var der det meste af dagen forfest på Søndergade. Blandt andre Fallulah gav en sprudlende optræden, der gav de mange Pink-fans den perfekte ladning energi, inden de senere kunne bevæge sig mod Casa Arena til aftenens lyserøde brag.

- Der var rigtigt mange mennesker, og det var mit indtryk, at de hyggede sig. Vejret var ikke helt med os, men folk var gode til at trække ind i Bytorv Horsens, når der kom en byge, sagde citymanager Allan Nancke torsdag morgen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce