Annonce
Horsens

Visbye har armene i vejret efter Foo Fighters

Fængselsgården blev brugt som chill out-område, hvor publikum kunne proviantere og hænge ud mellem de tre koncerter, dagen bød på: Først opvarmningsnavnene Frank Carter & The Rattlesnakes og danske The Minds Of 99 og slutteligt Foo Fighters. Foto: Morten Pape
En cadeau til Horsens, at vi lykkedes med en koncert med et af klodens mest respekterede rockbands, mener Horsens & Friends-direktøren.

Horsens: En stor del af publikum havde armene over hovedet, da Foo Fighters tirsdag aften spillede på Fængslet i Horsens. Onsdag morgen havde direktøren for koncertmagerne i Horsens & Friends, Claus Visbye, sine arme samme sted.

- Set i det lys, at vi virkelig er i et svært marked nu, hvor der er så meget rift om verdensstjernerne, synes jeg, det er en stor cadeau til Horsens, at vi lykkedes med en koncert med et af klodens mest respekterede rockbands, siger Visbye om Foo Fighters, som Horsens & Friends i flere år har arbejdet på at skaffe til byen.

Den praktiske afvikling af koncerten forløb ifølge Visbyes foreløbige oplysninger uden større problemer. På en brandvarm sommerdag blev der langet både vand og øl over diskene i pæne mængder, politiet havde ikke travlt på pladsen, og større trafikale problemer før og efter koncerten havde direktøren onsdag morgen heller ikke hørt om.

The Minds of 99 er ikke et fremmed navn på de horsensianske musikscener. Den mastodontiske truster-scene, som var stillet op til tirsdagens koncerter, var dog den største, fontmand Niels Brandt og bandet forleøbig har stået på i byen. Foto: Morten Pape

For tidligt at tale økonomi

Det var dog ikke alt, der spillede 100 procent for koncertmagerne. Omkring 20.000 publikummer havde købt billet til koncerten, og dermed var der langt til udsolgt, 35.000.

Allerede i Horsens & Friends seneste årsregnskab optrådte en spådom om, at Foo Fighters-showet kan blive en dyr affære, fordi det ikke blev den sællert, det muligvis kunne være blevet, havde det ikke været for exceptionelt hård konkurrence på det danske koncertmarked i år.

Hvor store veksler koncerten kan komme til at trække på Horsens & Friends egenkapital, og om det vil påvirke spillerummet for at skabe store koncerter i de kommende år, er det dog alt for tidligt at vurdere, siger Claus Visbye.

Der vil gå nogle uger, før økonomien er gjort op, og først på længere sigt vil det vise sig, hvilke muligheder for nye koncerter, der opstår, og hvilke bud Horsens & Friends sammen med sin sponsorkreds kan lægge, forklarer direktøren, som dagen derpå først og fremmest glæder sig over at vinge koncerten med Foo Fighters af som en musikalsk succes.

Han talte med bandets produktionshold efter koncerten, og Dave Grohl og kompagni havde angiveligt været meget glade for at spille på det specielle venue, Fængslet er, fortæller Claus Visbye.

Næste store opgave for Horsens & Friends bliver sommerens tredje store koncertsatsning; pop-ikonet Pink, som optræder på Casa Arena 7. august. Ud over Foo Fighters koncert tirsdag har Lenny Kravitz været forbi Fængslet, hvor han spillede 25. maj.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce