Annonce
Østjylland

Virusforedrag fuldt booket, men der er andre muligheder

Søauditoriet på Aarhus Universitet er som regel fyldt til foredragene. Sådan vil det også være både på mandag og tirsdag. Foto: Roar Paaske, AU
Både på VUC i Aarhus og på Egå Gymnasium kan der skaffes ekstra pladser til eksperts eftertragtede foredrag på tirsdag.
Annonce

AARHUS: Corona-virus er over os og hele verden, og interessen for at høre om den er enorm. Alle 800 pladser er booket både på mandag og tirsdag, når landets førende ekspert på området, Anders Fomsgaard, taler om virus. Det foregår i Søauditoriet ved Aarhus Universitet.

Men har du ikke skaffet billet, så fortvivl ikke, hvis du gerne vil høre foredraget.

Foredraget tirsdag - men ikke mandag - livestreames cirka 40 steder i Aarhus-området og cirka 200 andre steder i landet.

Selv om nogle af disse steder også er fuldt booket, er der to steder i Aarhus-området, hvor der vil være pladser nok.

- Det er hos Aarhus HF og VUC, Dalgas Avenus 2, og på Egå Gymnasium. Begge steder kan der sættes ekstra pladser op, hvis det bliver nødvendigt, siger chefkonsulent Jens Holbech, der er leder af Aarhus Universitets foredragsvirksomhed og i øvrigt sidste år blev hædret med universitetets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris. Han arbejder på afdelingen Science and Technology.

Her bliver "Det er bare en virus" livestreamet

Disse steder bliver foredraget livestreamet tirsdag 3. marts fra klokken 19. Der er gratis adgang. Tjek på ofn.au.dk, om der er ledige pladser.

Aarhus Kommune: Skødstrup Sognegård, Hjortshøj Sognegård, Egaa Gymnasium, Lokalcenter Hørgården, Hasle Bibliotek, Lokalcenter Vestervang, Elværket Åbyhøj, Aarhus HF og VUC, Omdrejningspunktet, Højbjerg, Kragelundskolen, Det Gamle Gasværk i Brabrand, Sportscafeen, Solbjerg Hallen, Malling Sognegård, Mårslet Multihal, Fulden Mølle Andelsforening.

Skanderborg Kommune: Kulturhuset Skanderborg, Tåning Forsamlingshus, Alken Mejeri, Gl. Rye Mølle, Ry Biograf, Bio Huset, Galten.

Odder Kommune: Tunø Skole, Odder Gymnasium.

Favrskov Kommune: Røgen Forsamlingshus, Biografen Fotorama Hammel, Skjoldelev Forsamlingshus, Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, Hadsten Bio, Den Jyske Haandværkerskole, Haurum Forsamlingshus, Vejerslev Borger og Kulturhus.

Norddjurs Kommune: Ørsted Biograf, Fjerupgårde Forsamlingshus, Grenaa Gymnasium, VID Gymnasier HTX, Grenaa.

Syddjurs Kommune: Rosmus Skole, Ebeltoft Park Hotel, Ryomgård Bogcafé, Rønde Gymnasium.

Annonce

11.000 hørte om klima

Jens Holbech opfordrer folk til at tjekke, hvor der er udsolgt, inden de begiver sig af sted. På ofn.au.dk/sted er et kort, hvor alle destinationer kan ses, og det fremgår, hvis der allerede er fuldt booket. Kortet dækker hele landet og kan forstørres, så man kan komme tæt på det sted, hvor man bor.

- Foredraget handler ikke kun om corona-virus, men om virus i det hele taget, understreger Jens Holbech.

Det har titlen "Det er bare en virus", og Anders Fomsgaard vil blandt andet fortælle om de vigtigste kendetegn for virus, hvordan en virus opfører sig, hvordan de ”tænker” og hvordan virusforskerne er nødt til at tænke og arbejde i kampen mod dem.

Der er gratis entré. Begge dage begynder foredraget klokken 19.

Interessen er ofte meget stor for Aarhus Universitets offentlige foredrag.

- Vi talte op, hvor mange der ville høre om klima sidste efterår, og det var flere end 11.000, fortæller Jens Holbech.

Også et foredrag med titlen "Rask og glad" havde kæmpe interesse. Billetterne til Søauditoriet var væk i løbet af kort tid.

Anders Fomsgaard øser af sin store viden om virus. Pr-foto
Snue og nysen er ofte resultatet af virusinfektioner. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Kampen mod aids kan vindes

Annonce